Notiser från veckan: Speedwaysändningar, bildklick och födelsedagsfirande

►Mittmedia sänder en match i veckan i elitserien i speedway, liksom kvartsfinaler, semifinaler och båda SM-finalerna. Det skriver man i ett pressmeddelande.
– Att vi nu kan erbjuda världens bästa speedwayliga, som också är väldigt stark publiksport, är lite som att man behöver nypa sig i armen för att kolla så man inte drömmer, säger Mattias Wallström, affärsutvecklare på sporten i pressmeddelandet.
Sedan tidigare sänder Mittmedia hundratals fotbollsmatcher under sommaren, bland annat herrarnas division ett och damernas Elitettan.

►En forskargrupp från ska under våren studera hur redaktionen på VLT jobbar med nyheter och följa redaktionens arbete, skriver vlt.se.
– Vi är här för att se hur ni arbetar i praktiken, hur ni hämtar in fakta och hur ni verifierar den, säger Oscar Westlund, professor och projektledare till sajten.

►Mittmedias största nyhetsdesk, den i Västmanland-Stockholm, fyllde ett år på tisdagen 24 april. Desken har personal i Västerås, Södertälje och Norrtälje. För ett år sedan skrev Medievärlden så här om desken när den bildades.

►Från och med förra veckan går det att klicka på bilderna på sajterna för att få upp dem i större format, något som inte varit möjligt sedan sajterna gick över till det nuvarande publiceringsverktyget Tweakit. Det här berättar Mittmedias digitala utvecklingsavdelning, DMU, i en film om den nya funktionen.

►Nu finns det möjlighet att läsa vd Per Bowallius Medium-inlägg om de digitala intäkterna första kvartalet på engelska. För den som önskar det. ”By request” som produktägare Thomas Sundgren skriver på Twitter.

►När Mittmedia lägger ner morgonutdelningen i Örnsköldsvik från den 2 maj drabbas även ett antal tidskrifter bland annat Fokus, Travronden och Ny Teknik, skriver Medievärldens analysbrev. Dagens Nyheter och Dagens Industri kommer dock fortsatt delas ut på morgonen i centrala Örnsköldsvik genom att starta en egen distributionstjänst hos tidningsutdelaren TAB. För tidskrifterna återstår dock bara postutdelning på dagen, enligt Medievärlden.

►Företaget bakom Google ökade vinsten under årets första kvartal. Vinsten för moderbolaget ökade med 73 procent jämfört med samma period i fjol till 9,4 miljarder dollar. Bakom den ökade vinsten ligger framför allt en kraftig ökning av annonsförsäljningen på nätet, skriver nyhetsbyrån TT på bland annat Svenska Dagbladets webb. Sökordsannonsering är den enskilt största delen av medieinvesteringarna i Sverige och stod enligt reklaminstitutet IRM för drygt en fjärdedel av investeringarna under 2017.

Tipsa om notisnyheter – skicka DM på Slack eller mejla [email protected] Skicka gärna med länk till originalnyheten.

Publicerat av