Första dagen med postutdelning – många kunder har besökt öppet hus: “Hade kö här utanför”

Ulric Wahlström, i mitten, får hjälp av Rebecca Robertsson och Camilla Dückhow, marknadskoordinatorer i Västernorrland.

Onsdagen var dagen D i Örnsköldsvik.
Nu delas tidningen ut med post – och flera läsare passade på att besöka ÖA för att få hjälp.

Varje tisdag under vintern har Örnsköldsviks Allehanda, ÖA, hållit öppet hus för kunderna som kunnat få hjälp med de digitala tjänsterna. Tillfällena har varit välbesökta och många har passat på att ta med sig sina surfplattor och smarta telefoner.
– Det har varit mycket folk, från åtta personer en tisdag när det var snöstorm till 40 och då hade vi kö här utanför. Det vanligaste problemet är att man inte håller koll på sina inloggningsuppgifter, säger Camilla Dückhow, marknadskoordinator i Västernorrland och den som hållit i kundkommunikationen under omläggningen till postdistribution.

Det var en strid ström besökare till öppet hus på redaktionen i Örnsköldsvik.

Under premiärveckan har öppettiderna utökats till hela veckan och personal från kundcentret förstärker för att klara den förväntade kundanstormningen. I måndags kom den sista morgonutdelade tidningen och på onsdagen kommer papperstidningen med post.
En av dem som passade på att få hjälp var Ulrik Wahlström som införskaffat en surfplatta.
– Jag har sagt upp papperstidningen, den har jag haft sen jag var född. Nu har jag tänkt mig att läsa e-tidningen och det verkar som att vi har fått till det, säger han.
Tillsammans med Camilla Dückhow fick han också hjälp att ladda ner nyhetsappen och Hockeypuls.
– När vi summerar har vi mött 1800 kunder dels med öppet hus men också med att stå på stan och ha träffar tillsammans med PRO. Den aktivitet som fungerat bäst är öppet hus för då får de hjälp av en person och vi fixar det på alla deras enheter. När de går härifrån har vi riggat allt, säger Camilla Dückhow.

Gerd Viklund pratar med Rebecca Robertsson.

Gerd Viklund kom också förbi det öppna huset. Hon hade bestämt sig för att säga upp tidningen, men tog sig en funderare när hon fick veta mer om det digitala paketet.
– Jag har haft tidningen sedan nyårsafton 1958, sa hon och skulle återkomma senare under dagen när hon funderat över alternativen.

Publicerat av