Jacob Hilding ny utgivare för Arbetarbladet – tar över efter Helena Nyman: “Det känns jättebra”

Jacob Hilding, ny utgivare på Arbetarbladet.

Nyhetschefen Jacob Hilding tar över Arbetarbladet.
Det innebär inga större förändringar.
– Det är inga radikala skillnader, säger han.

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman går vidare – till DT i Dalarna. Jacob Hilding, i dag nyhetschef och stf ansvarig utgivare, tar över.
– Det känns jättebra och är väldigt hedrande att få frågan. Arbetarbladets redaktion är ett toppengäng och det känns spännande och stort, säger han.

Jacob Hilding har under många år jobbat tillsammans med Helena Nyman, först som reporter med Nyman som nyhetschef och därefter som nyhetschef med Helena Nyman som chefredaktör.
– Vi har jobbat väldigt bra ihop och har en samsyn på hur man ska jobba. I det perspektivet är det tråkigt men jag förstår att hon tar klivet och tror att det blir en alldeles utmärkt lösning, säger Jacob Hilding.
Hur ska du sätta din prägel på Arbetarbladet?
– Min prägel är det jobb som jag och Helena har gjort tillsammans, jag delar hennes syn på hur Arbetarbladet ska jobba med den stora utmaningen att fortsätta jobba datadrivet med att få fler digitala prenumeranter. Det är inga radikala skillnader, säger Jacob Hilding.

Jacob Hilding är 36 år och bor i Sevallbo utanför Hedesunda söder om Gävle med fru och två barn.
– Vi bor på en släktgård. Det är min oas och jag har lagt ner en massa energi i den. Sedan ett par år har jag höns vilket jag tycker att fler borde skaffa, det är busenkelt och gott med ägg, säger han.
Formellt sker chefredaktörsbytet den 4 juni. Vem som fyller luckan som nyhetschef efter Jacob Hilding är inte klart ännu.

Publicerat av