Helena Nyman blir utgivare i Dalarna – lämnar Arbetarbladet

Helena Nyman, ny chefredaktör på dt.se. Bild: Jörgen Svendsen/Mittmedia

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman byter jobb.
Hon efterträder Carl-Johan Bergman som chefredaktör och ansvarig utgivare på dt.se.

Sedan Carl-Johan Bergman utsågs till redaktionell chef i februari har han fortsatt som chefredaktör och ansvarig utgivare för dt.se och de sex papperstidningarna som hör till sajten. Nu är det klart att Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet i Gävle, tar över i Dalarna. Förändringen presenterades på personalmöten i Falun och Gävle nu i eftermiddag.
– Det är viktigt att DT fortsätter att ligga i framkant vad gäller journalistik digitalt och att vi lyckas behålla och få nya digitala kunder. Allt samtidigt som vi ska fortsätta att leverera lokaljournalistik i papperstidningen, eftersom väldigt, väldigt många varje dag ivrigt väntar på den, säger Helena Nyman i ett pressmeddelande.

Jacob Hilding.

Helena Nyman har varit ansvarig utgivare på Arbetarbladet i drygt två år, dit hon kom efter ett år som redaktionschef på SVT Västernorrland. Dessförinnan jobbade hon på Arbetarbladet i flera roller, bland annat nyhetschef, nattchef, bilageredaktör och lokalredaktör. Hon efterträds på Arbetarbladet av Jacob Hilding, i dag nyhetschef och stf ansvarig utgivare på tidningen.

Publicerat av