Jimi lämnade succélaget ÖFK – kom tillbaka till Mittmedia: “Svårt att mäta värde i en idrottsförening”

Jimi Eiremo i Östersund. Bilden är tagen i mars, snön har numera smält – även i Jämtland.

Östersunds FK gjorde succé i både Allsvenskan och Europaleague.
Då lämnade säljaren Jimi Eiremo laget och kom tillbaka till Mittmedia efter två års paus.
– Jag fick en bra känsla direkt, säger han.

Jimi Eiremo lämnade Mittmedia hösten 2015 efter tio år som mediesäljare, först på Länstidningen och därefter på Östersunds-tidningar. Erbjudandet om att följa med dåvarande försäljningchefen från Mittmedia till fotbollslaget Östersunds FK och jobba som säljare var för bra för att inte hoppa på.
– Det var en chans jag inte ville tacka nej till, jag ville inte sitta här och ångra mig. Det har varit en underbar resa i två år och skitkul att gå från tusen personer på arenan i Östersund till att 5000 åker från Jämtland till London för att se laget, säger Jimi Eiremo.

Östersunds FK firar segern mot Paok på hemmaplan i augusti 2017. Bild: Fredrik Eliasson/Mittmedia

När han skrev på kontraktet var ÖFK en klubb i superettan, därefter har klubben etablerat sig i allsvenskan och slagit Europa med häpnad i Europaleague.
– Det var skitroligt att se allt bakom kulisserna och vara med och bidra. Där ser man ju vilken nytta pengarna man drar in gör. Det blir resultat på de där extra miljonerna i form av att klubben har råd att ta in en ny spelare eller vad det nu kan vara, säger Jimi Eiremo.
Men i höstas började han återigen på Mittmedia.
– Det är lite speciellt att jobba med en idrottsförening, många affärer handlar om att “tigga” pengar och det är svårt att ge tillbaka ett värde till kunderna. Med marknadsföring ger vi tillbaka ett värde till kunden – om du lägger de här pengarna ska du få ut de här pengarna i slutändan. I en idrottsklubb är det svårare att mäta de värdena, säger Jimi Eiremo.
De senaste veckorna har det stormat kring ÖFK, ordföranden Daniel Kindberg anhölls och misstänks för ekonomisk brottslighet.
– Det är väldigt tråkigt även om ingen är dömd än. Det är inte bra för klubben och det han anklagas för är ingenting som jag märkte av eller sett, säger Jimi Eiremo.

Han säger att Mittmedia förändrats en hel del under de två år han varit borta. Främst med nya förenklade datasystem, materialhantering och genom att mer se till kundnytta.
– Jag fick en bra känsla direkt. Det är spännande med en ny i stort sett helt ny säljavdelning, jag är äldst nu på mina 41 år, säger Jimi Eiremo och skrattar.

Fotboll är fortfarande ett stort intresse, för knappt 20 år sedan spelade Jimi Eiremo i då nystartade föreningen ÖFK. Han följer fortfarande laget och tränar även sonens fotbollslag. Dessutom blir det en hel del padel, där Jimi Eiremo ansvarar för ett lokalt seriespel i Östersund.
– Det är skitkul, det är en helt ny sport i stan. Vi har 56 lag som spelar seriespel och har en hemsida där vi lägger in alla resultat och följer serierna. Det är fullt drag i hallen varje kväll och är en bra och skonsam sport som vem som helst kan spela, säger han.
Dessutom har familjen en stuga i Offerdal som de gärna spenderar tid i – betydligt mer nu när Jimi Eiremo inte behöver vara på plats på Jämtkraft arena varenda hemmamatch.

Fakta: Jimi Eiremo
Ålder: 41 år.
Bor: Radhus i Östersund.
Familj: Fru och två barn, åtta och elva år.
Gör: Mediesäljare

Publicerat av