Notiser från veckan: CRM-lansering, stordeskpremiär och ny #kandulova-kompis

►På måndag börjar verktyget Netsuite att användas av alla säljare i hela Mittmedia för administration av kundrelationer. I två veckor har verktyget, som på sikt ska bli det kompletta affärssystemet för företagsmarknad, testats i Jämtland.
– Allt har gått väldigt bra. Tack vare Jämtlands insats har vi identifierat en rad olika justeringar som underlättar användandet, merparten av dessa saker har vi också hunnit korrigera. Jag tror att det är extremt viktigt att vi ser helheten och möjligheterna med Netsuite, för att vi kommer behöva anstränga oss för att börja använda det nya systemet och till viss del ett nytt arbetssätt, säger Mattias Norberg, CRM-manager.

►Skattebetalarna på orten är förlorare om lokaltidningen försvinner, visar en amerikansk studie från Notre Dame’s Mendoza College of Business i USA som bland annat The Guardian skrivit om. Enligt studien blir de lokala myndigheterna mer ineffektiva, lönerna ökar och skatterna blir högre.

► Helahälsinglands nyhet om lastbilschauffören Lars-Göran Söderqvist som lyckades undvika att köra på en tre-årig flicka med sin timmerbil gjordes sedan om av både Sveriges radio och Newsner, skriver Medievärlden. Chefredaktören Anders Ingvarsson är irriterad och menar att det riskerar att urholka Mittmedias betalstrategi om läsarna får samma nyheter gratis via public service.
– Det urholkar vår möjlighet att ens finnas kvar på sikt, säger han till Medievärlden.

►Under nästa vecka börjar de två virtuella stordeskarna att jobba i Mittmedia, som tidigare rapporterats om. Fram till mitten av augusti kommer deskredaktörer att sköta sajter på andra orter än de rent fysiskt sitter. Den södra stordesken hanterar Västmanland, Stockholm, Örebro och Dalarna. Den norra tar hand om sajterna i Gävleborg, Västernorrland och Jämtland.

►I ett blogginlägg på Medium skriver Peter Backström, kompetensutvecklingschefen på företagsmarknad, om hur man jobbat med kompetensutveckling som en viktig del för att öka den digitala försäljningen. I inlägget skriver han om den lärplattform som utvecklats. ”Vi ser tydliga framsteg som i sin tur resulterar i en accelererande intäktseffekt i vår digitala affär. Vi har en positiv utveckling i alla våra digitala kanaler”, skriver Backström i inlägget.

►På torsdagen inleds fotbolls-VM. Mittmedia finns inte på plats i Ryssland men rapporterar från Sverige i en liverapport och med flera tv-format. Reportrarna Oskar Lund och Elena Lövholm är särskilt ansvariga för bevakningen, skriver Mittmedias sajter.

►Nu ansluter sig mediekoncernen Hall media till #kandulova, valtjänsten som Mittmedia utvecklade inför förra valet. Det skriver Jönköpings-posten. I tjänsten kan väljare ställa frågor till de politiska partierna som de sedan får svar på. Hall media är sedan tidigare med i betalnätverket Sveriges lokalnyheter.

Tipsa om notisnyheter – skicka DM på Slack eller mejla [email protected] Skicka gärna med länk till originalnyheten.

Publicerat av