Bowallius i sommarintervjun: Så har dagdistributionen gått i Ö-vik – och så ser framtidsplanerna ut

 
Örnsköldsviks Allehanda gick över till dagdistribution i maj.
Nästan två månader senare ses det som en lyckad förändring.
– Vi ser att vi lyckas hålla kvar prenumeranterna, säger vd Per Bowallius i sommarintervjun.

Den sista april delades sista exemplaret av Örnsköldsviks Allehanda ut med tidningsbud på morgonen. Sedan maj kommer tidningen med posten senare på dagen istället. Lördagstidningen har försvunnit och fredagstidningen delas ut gratis till alla hushåll. En stor förändring för tidningsläsarna, men en förändring som enligt vd Per Bowallius blivit lyckad.
– Jag tycker att det har gått väldigt bra. Det är lite tidigt än, vi behöver juni, juli och en bit in i augusti för att verkligen se mönstret i det här, säger han.

Antalet prenumeranter på papperstidningen har minskat, det har också antalet totala prenumeranter – men inte särskilt mycket.
– Om vi tittar mellan vecka 47 och vecka 23 har vi tappat 6 procent av de totala prenumeranterna i Örnsköldsvik. Samtidigt har vi förändrat strukturen på prenumeranterna, vi har gått från att ha 21 procent digitala prenumeranter till att ha 44 procent och det är precis det vi är ute efter, säger Per Bowallius.

Det är redan aviserat att Nynäshamns-Posten kommer att bli dagutdelad i höst. I augusti väntas styrelsen ta beslut om hur fortsättningen för resterande titlar blir, men Bowallius vill inte avslöja hur tankarna går.
– Jag vill inte gå in på det än för jag vill inte gå händelserna i förväg. Det är lätt när man sitter och pratar om det så blir det sen en sanning. Nu under sommaren händer inget och det händer inget under året i den här frågan. Det som kan komma är ett besked om att vi ska göra det, säger Per Bowallius.

Publicerat av