Stor enkät: Här hittar du Mittmedia-profilerna i sommar – 30 kollegor berättar om sina semesterplaner

Reaggeafestival, vildmarksfiske, segling, keramikkurs och en rad resor.
Det är var några av Mittmedias profiler tänkt fylla sina semestrar med.

I den här enkäten svarar några av bolagets anställda på vad de har för semesterplaner.

Carl-Johan Goth, liveredaktör, 60 år, Borlänge:
– Egentligen inga planer alls! Och det är väl det som ÄR semester. Jag tänker bara njuta av livet och ta dagen som den kommer. Jag och min bror har ett härbre i Vikarbyn och ett och annat besök i den underbara miljön lär det bli. Om inte annat för att klippa gräset… Eventuellt kan det bli en kortare tripp till Norge. Jag har en stående semesterinbjudan från en god vän och hans fru att besöka deras underbara sommarhus som finns på en ö.
Läs Måndagsmötet med Carl-Johan Goth här.
Eva Lindström-Ejdeholt, reporter, 52 år, Örebro:
– Jag ska gå på en tio-dagars keramikkurs på Leksands folkhögskola. Jag har hållit på med keramik ett tag nu och får aldrig nog. Dessutom ska jag och min ena dotter på en roadtrip i Sverige där höjdpunkten är Ullared, vi hoppas träffa på alla profilerna från tv-serien. Och så ska jag till Trondheim och spana in fjordarna.
Carl-Johan Bergman, redaktionell chef, 35 år, Falun/Stockholm:
– Det blir en kombination av att på olika sätt ta det lugnt – gärna med antingen Maria Callas eller Bruce Springsteen i hörlurarna. Den prioriterade planen är att ligga för ankar vid en sommarstugebrygga – alldeles oavsett väder. Sedan är planen också att vandra en del i dels fjällvärlden i Dalarna, dels i skogarna kring Höga kusten. Men framför allt att grilla så snart det finns möjlighet. Det är, precis som att vandra i skog och mark, väldigt skönt. Sedan finns ju alltid sommar-Stockholm, det är också en oas.
Rickard Mäkitalo, försäljningschef Västmanland, 42 år, Västerås:
– Det är en späckad sommar med en weekend i Budapest, Guns N’ Roses i Göteborg, en vecka på Gotland men framförallt att upptäcka och lära känna min nya hemstad Västerås.
Li L’Estrade, innehållsutvecklingschef, 43 år, Matfors:
– Jag ska åka till Kanada i två veckor för att hälsa på en av mina bästa vänner och vår guddotter. Det är en resa som vi pratat om i många år så nu blir det äntligen av. Jag tar med mig min familj och vi ska bland annat paddla kajak i klippiga bergen, förhoppningsvis undgå grizzlybjörnarna och uppleva en massa kanadensiskt på nära håll. Barnen är dock mest fokuserade på den långa flygresan, sist de flög var för tolv år sedan så det minns de inte ens.
Torkel Bohjort, form-kille, 50 år, Bollnäs:
– Jag ska ligga så mycket som det bara går. Ju äldre jag blir desto mer vill jag ligga! På rygg. I solen. Gassar det har jag nu sedan ett år tillbaka som policy att allt utom ryggläge eller bad ställs in. Trådlös högtalare och bok kompletterar fint. Det är ett tips jag varmt kan rekommendera.
Helena Nyman, 55 år, chefredaktör DT, Sandviken:
– En segeltur från Gävle ner till Stockholms skärgård allra första semesterveckan. Är dock en ganska otålig seglare och tar bilen ner till Öregrund så jag slipper tiotimmarsresan över Grepen. Eftersom vi har en stuga på en ö i Storsjön, Sandviken, kommer vi att vara där resten av tiden – med några kortare avstickare. Och som ny chefredaktör i Dalarna ska jag resa runt här och tar då med mig en amerikansk släkting som kommer på besök. Han älskar Sverige. Problemet är väl bara att välja. Det mesta i Dalecarlia är ju så vackert.
Jonas Brännmyr, sportreporter, 32 år, Karlskoga:
– Jag har, på grund av för många sparade komp- och semesterdagar, ”tvingats” ta ut tolv veckor – ett helt sommarlov! Helt magiskt, och jag ska spendera mycket av det just som ett sommarlov med min åttaåring. Och så blir det en del löpning, förstås. Jag har redan varit en vecka i Italien och Schweiz och sprungit Niesen treppen lauf uppför världens längsta trappa. Och så har jag kutat Gallaberget trailrun utanför Vretstorp. Sen blir det Jordgubbslunken, Hyttloppet, Lura backyard ultra, Mora trail, Cykelvasan, Ultravasan och en del annat. Och så lite Sverigesemester, till Göteborg och ett par vändor till Dalarna. Och så håller jag på i Bergmans Lanterna magica, intressant bok! Så jag får nog de tolv veckorna att gå …
Peter Backström, kompetensutvecklingschef, 44 år, Östersund:
– Jag kommer att vara med familjen i vårt sommarhus på Alnö, strax utanför Sundsvall. Kan även bli en sväng till New York för bröllop och besök hos familj och vänner.
Carina Tenor, reporter, 50 år, Örebro:
– Bila upp och ner genom Mittmedia-land och upptäcka alla guldkorn som jag fått tips om genom jobbets Facebook-grupp. Målet är svärföräldrarnas sommarstuga utanför Råneå, men vi vet ju alla att det är resan som är mödan värd.
Läs Måndagsmötet med Carina Tenor här.
Daniel Bertils, affärsutvecklingschef print, 58 år, Hudiksvall:
– Jag börjar semestern med en tur rejält norrut tillsammans med min fru och två goda vänner: Nordnorge med Nordkap och Kirkenes och Kiruna på återresan. Sedan blir det nog en sväng till Dala-Järna, hustruns hemtrakter, och sedan Gotland, där familjen samäger ett fritidshus vid havet.
Sakine Madon, politisk redaktör VLT, 38 år, Solna:
– Bil- och tältsemester med familjen till Polen, Tyskland och Holland där min syster bor. I övrigt hemma, sommar-Sverige är ju inte fel.
Läs Måndagsmötet med Sakine Madon här.
Leif Granlind, reporter, 41 år, Segeltorp:
– Det blir Skåne och en sväng till Österlen. Sverige är ett väldigt underskattat semesterland i allmänhet och Skåne i synnerhet.
Carin Andersson, personalchef, 53 år, Ängelholm:
– Det blir Sverige i år. Eftersom jag reser mycket i jobbet så är det skönt att bara vara hemma och i trädgården mest. Men det blir en veckas cykeltur med min mamma i Halland, förra året cyklade vi på Gotland, helt fantastiskt.
Mats Wikman, deskredaktör, 59 år, Sätra brunn:
– Räta upp mitt växthus, där nocken har säckat ihop under vintern. Jag kanske hinner med att sitta och vaka på vildsvin någon natt också. Som anglofil blir det ett semesterhus i England någon vecka även i år. Förra året hyrde vi Agatha Christies sommarhus i Devon! Hur kan man det, kanske du undrar? Svaret är National Trust, i grova drag motsvarigheten till Riksantikvarieämbetet. Men skillnaden mot RAÄ är att National Trust hyr ut sina klenoder för att finansiera verksamheten. Så vill du bo i en fyr på Yttre Hebriderna, i ett slott med vindbrygga i Somerset, i en fiskebod i norra Skottland eller i någon annan av de fantastiska byggnaderna – googla på ”National trust cottages” och börja dregla! Inte särskilt dyrt heller om man drar ihop ett kompisgäng och åker.
Läs Måndagsmötet med Mats Wikman här.
Robin Govik, digitalchef, 36 år, Örnsköldsvik:
– Vi kommer tillbringa större delen av semestern i vårt sommarhus i Nordingrå. Vi har en 2-åring och en 5-åring som älskar att bada så det lär bli huvudaktiviteten i ungefär en månads tid. Sen blir det en vecka i Skottland med lite historieturism.
Peter Sjöö, försäljningschef Örebro, 30+, Örebro:
– Vecka 29 bär det av till Lapplandsfjällen för en hel vecka ute i vildmarken. Det blir flugfiske efter harr, öring och röding tillsammans med fem personer inklusive två guider. Vi bor i tält och all kommunikation med omvärlden är på offläge. Vi kommer börja fisket i den mytomspunna Kaitumälven för att avsluta högt uppe i fjällen i mindre jokkar och småsjöar. Övrig semester spenderas med familjen och där är inte planen helt spikad än.
Sandra Rudman, säljledare, 33 år, Västerås:
– Mina sommarplaner so far: Palma, sola, bada och äta massvis med god mat. Sen någon vecka i Hälsingland och besöka min fina släkt i Alfta och Bollnäs. Finns det tid över så kommer jag åka över till Gotland en vända till i sommar och hälsa på mina vänner.
Läs Måndagsmötet med Sandra Rudman här.
Oskar Nord, intern reporter, 29 år, Sundsvall:
– Jag älskar att jobba på sommaren och att få hänga med en massa sommarvikarier och att ta ett kvällsdopp på Alnö eller i Njurunda efter jobbet. I juli extraknäcker jag åt desken i Sundsvall och åt live-tv-navet, eftersom det kändes lite onödigt att ha en intern reporter när halva bolaget befinner sig i semesterdvala. I augusti ska jag bli pappa och då tänkte jag försvinna in i bebis-dimman – planen är att vara borta från jobbet i två månader. Men det blir väl knappast någon ”semester”, antar jag…
Margaretha Levin Blekastad, kulturredaktör, 61 år, Lagga:
– Resa till Skottland. Umgås med familjen. Gosa med barnbarn och hund. Spela bridge. Vandra vid havet. Läsa böcker.
Läs Måndagsmötet med Margaretha Levin Blekastad här.
Anders Ingvarsson, chefredaktör Hälsingland, GD och Bandypuls, 43 år, Vallsta:
– Det blir en kort semester i år, där jag dessutom står kvar som utgivare i Gävle hela sommaren. Jag sparar en hel del semester till höstens jakter.
I sommar blir det små utsvävningar, fokus ligger på stugrenovering och familjen. Winnerbäck i Dalhalla är bokat, sen tror jag mina döttrar lurar mig att åka till Ullared…
Elisabet Greek, multireporter, 48 år, Hudiksvall:
– Mest ska jag vara hemma i Hudiksvall och lukta på blommorna. Jag gör det jag orkar och tycker är kul i trädgården, kastar boll med blandrashunden Sally och drar gärna till stranden på Hölick. I slutet av juli skickar jag i väg yngste sonen till USA för ett år som utbytesstudent. Maken och jag har en bröllopsdag att fira och då drar vi till Järvsö, förhoppningsvis på motorcykel. Sista semesterveckan, i mitten av augusti, åker jag till Island med mellansonen. Han tog studenten i juni och fem dagar på Island är min studentpresent till honom.
Läs Måndagsmötet med Elisabet Greek här.
Thomas Wilson, CFO, 57 år, Västerås:
– Semestern blir i sommarstugan utan en massa måsten. Hoppas på att det fina majvädret kommer tillbaka och om andan faller på skall jag försöka mig på lite snickeriarbeten. Framförallt skall jag koppla bort allt vad siffror heter.
Michelle Ludovici, teknisk projektledare, 33 år, Sundsvall:
– Vandra från Saltoluokta till Kvickjokk. Sen resa till Kroatien med några kompisar.
Läs Måndagsmötet med Michelle Ludovici här.
Gert Söderström, säljledare, 61 år, Köping:
– Det blir en vecka på Öland med släkt och vänner. Golfveckan vecka 30 missar man ju inte och efter dessa två veckor är det en vecka kvar som är oplanerad.
Läs Måndagsmötet med Gert Söderström här.
Kent Westerberg, vd Tv-check, 49 år, Stockholm:
– Några dagar i London, några dagar på Öland, Way Out West i augusti och resten av tiden fritidshuset i Bergsjö.
Kattis Ellemark, produktägare sajt, 38 år, Sundsvall:
– Spridda skurar. Få besök, göra besök. Enda temat är väl: Vara utomhus, vara med dem jag tycker om – och vara mätt.
Kim Ekström, kundcenterchef, 35 år, Örebro:
– I år har jag och min dotter planerat att åka runt i Sverige och njuta av det förhoppningsvis fina vädret. En natt på Kolmårdens djurpark och en sväng till västkusten är planerat, sedan tar vi det som det kommer.
Staffan Lönner, företagsmarknadschef, 52 år, Sollentuna:
– 10 dagar i Italien samt ett nedslag på Reggaefestivalen Öland Roots på Öland.
Anders Nilsson, chefredaktör NA, 55 år, Örebro/Askersund/Linköping:
– Jag har precis köpt ett sommarhus vid Vättern så jag kommer att tillbringa sommaren där.

Det här var första delen av sommarenkäten. Nästa vecka får du veta hur några av Mittmedias profiler kopplar av och vilka utflyktsmål i Mittmedia-området som de tipsar om!

Publicerat av