Glassaffisch från GB och IC Macken plockade fram många minnen.

Glassaffischen som plockade fram rekordmånga minnen!

 När det är dags för ett nytt inlägg på bloggen tar jag hjälp av Facebook och länkar från ”Hudiksidan” till bloggen.

Det blir ibland korta kommentarer på Facebook som jag brukar föra över till bloggen.

GB-affischen som jag tog med slog alla rekord och bland 40 kommentarer har jag valt ut nedanstående.

Agneta Kjellander  Cirkuspinne, vad jag sörjde när den försvann. Undrar om jag skulle gilla den idag

Sigrid Sundin-Lundqvist En gång ca 1977 hittade vi Cassatapuck (hette de då) på en mack i Sala eller Enköping. Total lycka. Vi köpte två var. Kollade, cassatans sista år var -75. Macken hade gammal glass…

Ulla Walén Regnbågspinne var min favorit!

Ewa Ahari Hallon igloo….min favorit!

Lillemor Persson Puckstång,mmmm!!

Agnetha Kjellander Här nere i Umdloti Beach i Sydafrika,kan vi handla glass av en glassgumma som går på stranden med en låda på magen.

Torsten Myrgren En gång till: Bilden visar 1967 års GB glassar. Ett omräknat pris på en enkronas glass då borde bli runt 8 – 10 kronor idag. Men de är nog lite dyrare ändå, kanske 15 – 20 kronor?

Torsten MyrgrenOm man bara ser till penningvärdet så skulle glassarna kosta ca 8 gånger mer idag än år 1967, dvs runt tian. Tyvär spelar andra faktorer in också så glassen är ungefär dubbelt dyrare idag, dvs ca 20 kr!

Även det senaste inlägget om mitt sommarjobb på IC Macken i början av 60-talet gav ett flertal kommentarer.Här kommer ett urval bland de som kom på FB.

Sommarjobb (NATT) på IC-Macken vid Södra Utfarten

 

Rolf Lindroth: Då fanns det bildelar å bensin å Service

Ulf Berglöf snart finns det knappt bensin på mackarna

Ulla Walén Jo, jag minns… pappa var där och tankade bilen. Kommer också ihåg BP, vid avfarten till 84:an, Texaco vid salutorget och Uno-X på Kungsgatan. Esso fanns också vid norra utfarten av Hudiksvall där Frasses är nu.

Ulf Berglöf  Lilla BP och texaco minns ja,,,å esso ja,herre jösses va tiden går

Carina Fd Henning Hambrunger Den lilla BP-macken på Södra vägen mins jag. Den ägde min pappa en gång i tiden men det var innan jag föddes.

Torsten Myrgren Lilla BP…salig i åminnelse av alla som proktiserade filtrering av K-sprit genom plaströr med aktivt kol på 70-talet. Tror att BP sålde mer kol än bensin..;)

Torsten Myrgren Lennart Hanson Visst låg det en Gulfmack på Salutorget. Ungefär på den plats där Bladin hade sin korvkiosk under senare tid (numera borta). Alltså utanför Hemköp i det nordöstra hörnet av torget. Det fanns en kiosk också med luckan i själva macken.

Yngve Aronsson Och på 30-talet hette macken NAFTA. Fritz Stålqvist sålde bensin åt ryssarna från 1930 och till mitten av 30-talet då Gulf köpte den.

Torsten Myrgren: Detta är dock inte den första IC macken i Hudiksvall. Den första låg på Drottninggatan norr om nuvarande HT:s byggnader. En liten oansenlig station.

 

 

Publicerat av

En kommentar till “Glassaffisch från GB och IC Macken plockade fram många minnen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *