Hämtar blommor i Århus. Lastningen försenas. Jag missar sista färjan. Väljer en helt ny färdväg.

Full koncentration!

I mitt förra inlägg berättade jag om en resa tillsammans med Anders Skoglund där jag kom i tidsnöd på grund av att vi vilade för länge på en parkering i Örebro.

Vi varje långresa med blombussen tog jag med en kompis som sällskap. På en resa till Århus i Danmark, var det Ulf Hammarström som var mitt sällskap.

År 1961 var det färjeförbindelse som gällde för att ta sig till Århus. Först mellan Helsingborg och Helsingör. Sedan över Stora Bält mellan Korsör och Nyborg.

Vi kom sent på kvällen till Blomsterhallen i Århus och sov i blombussen.

Ulf Hammarström en fin kamrat och idrottsvän.

Verksamheten i Blomsterhallen startade tidigt på morgonen och jag och Ulf blev väckta och blev bjudna på en härlig dansk frukost. Vi blev också lovade att bussen skulle lastas omgående så att vi skulle hinna med färjorna så att lasten skulle komma till Hudiksvall i tid.

När inget hänt på ett par timmar började jag bli orolig för det var ju ett stort antal krukväxter av olika slag som skulle lastas. Jag fick tag på samme man som hade väkt oss och han beklagade det hela och lovade att sätta full fart.

När blombussen väl var lastad så förstod jag att jag inte skulle hinna med de bokade färjorna utan det skulle åter bli en försenad last och en ny avhyvling av min far. Jag tog då beslutet att ta färjan mellan Grenå och Varberg i stället. Efter att ha kontrolerat att vi skulle hinna med sista färjan körde vi i full fart till Grenås hamn.

 

Hamnen i Grenå.

När jag kom till Grenå och gick in på biljettkontoret för att betala för resan fick jag en chock när jag fick höra priset. Jag hade inget val och betalade och tänkte att den här resan får jag inget betalt för när jag kommer hem.

Resan till Varberg gick bra även om det stundvis blåste ordentligt på Kattegatt. Ulf och jag låg i våra bäddar och hoppades att ingen av oss skulle bli sjösjuk.

Från Varberg valde jag vägen över Göteborg och efter som jag var utvilad skulle jag klara att köra hela vägen hem till Hudiksvall. Det blev bara ett par raster för mat och fika.

Jag var tvungen att stanna blombussen och ta den kvällsbild.

Tack vare den ändrade färdvägen kom lasten hem i tid och jag möttes av en strålande glad far.

”Jag är imponerad av ditt kloka beslut att färja Grenå-Varberg. De har ringt från Blomsterhallen i Århus. De tar på sig ansvaret för förseningen och står för alla kostnader för hemresan.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

7 reaktioner till “Hämtar blommor i Århus. Lastningen försenas. Jag missar sista färjan. Väljer en helt ny färdväg.”

 1. Vettigt beslut alltså, att ta en annan väg. Beröm när du kom hem och leverantören betalade extakostnaden. Härliga minnen du berättar.

 2. Monica, det blev också ett minne på ett annat sätt därför att min far delade inte ut många beröm under min uppväxttid!
  Kram
  Lennart

 3. Det kan man kalla mylla i fickorna. Jag önskar att jag varit med, för det verkade ju hända något när du var ute och körde.Härliga berättelser. Hälsar Christer Larsson.

  1. Christer, om vi känt varandra när jag körde buss hade du varit en given passagerare.
   Jag håller med om att det ”hände” en del roliga och mindre roliga saker under mina resor till Danmark.
   Det kommer fler inlägg framöver.
   Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *