Kommentarer till tre inlägg vecka 36!

 Många vill ha tillbaka reklamväggen! Christer Bergström ser texten svagt! Yngve Aronssons Hudiksvallshistoria! Delixa Vestergren föll från våning 4! Ulla Svanberg önskar Lökens biografi!

IT-info MittMedia redaktion meddelar den6/9  att det är en SPAM-attack mot vår bloggserver.

Senare kommer beskedet  att spamattacken har avstannat. För att vara på den säkra sidan har man stängt av möjligheten att kommentera – eftersom det är den vägen spam kommer in.

Alla kommentarer denna vecka är därför hämtade från FACEBOOK.

Inlägget om FLICKORNA I TORNET handlade mest om VÄGGEN mot Museet.

Hans Andersson bodde väg i väg med väggen.

Jag bodde under ungdomsåren i huset på Sundesplanaden 6 och vid något tillfälle, måste ha varit i början av 70-talet ev. i slutet av 60-talet togs annonserna bort i samband med en yttre renovering. Mycket trist!

Christer Bergström skriver att reklamtexten syns svagt.

Tittar man idag på väggen så kan man svagt se reklamen under den nya putsen.

 Håkan Bengter minns att ”väggen” varit uppe tidigare på Hudiksidan på FB

Bilden och frågan om fasaden har varit uppe tidigare i den här gruppen, 23-24 april 2012. Då sa någon att reklamen skulle återuppföras på innergården samma sommar. Vad hände?

Yngve Aronsson hjälper oss med historisk fakta.

Ja Du Lennart Hansson, jag antar att Gerd Engberg kan det mesta om väggen! Hon om någon skulle nog kunna återskapa den, åtminstone delvis. Hon bor ju dessutom i huset. Naturligtvis tråkigt att den målades över, vem tog beslutet och hur motiverades det?

Jag tittade på några av namnen för 20 år sedan och vet att ägaren av  E.G.Forsell & Co, Erik Gustaf Bröms Forssell var född i Bergsjö 1865 och gifte sig med bondedottern Kristina Olsdotter i Åkre Idenor! Han var skomakare i Idenor fram till 1892 då de flyttade till Hudiksvall. Kristinas föräldrahem i Åkre köpes senare av Åkerstam, en gång ett känt namn i bl.a. bilförsäljarkretsar i stan!

En senare känd skohandlare i stan Hugo Nordin var i sin ungdom handelsbetjänt hos Forssell.

Inlägget om Nära döden upplevelsen vid Sundins fick dessa kommentarer.

Gunilla Westin kom på ett mera känt LÖKENFALL!

Händelsen på Sundins vet jag inget om, men jag vill minnas att du hängde utanför ett fönster på tredje våningen på läroverket.

Delixa Vestergren hoppas att jag tog lärdom fallet.

Du lärde dig läxa efter det fallet kan jag förstå, jag har själv trillat ner 4 våningar..och hamnade på knäskålarna..jag gick där i från som inget hade hänt mig..

Ulla Svanberg tycker att det är dags för mig att skriva en biografi.

Lennart Erssons och Lars-Gösta Larssons senaste bok om Hudiksvall

Dags för en regelrätt biografi, Lennart? Genren thriller kanske?  Vilket tillskott en bok vore till övrig Hälsinge/Hudiksvalls- litteratur.

Sitter nu o. läser ”Hudikkåkar” av Lennart Ersson. Vilken härlig bok! Har fått låna den m.fl. av fam. Ersson. Ska snart besöka vår ”Antikvariatkille” f.a. se vad jag kan få tag på – samlar nämligen på Hälsingelitteratur

Lennart Ersson har bidragit mycket med litt. + föredrag m.m.

Nu ska vi peppa Hanson också, så kanske det blir en bok framöver. Kan bli riktigt roligt, eller hur?

 

 

 

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *