Ett magiskt och förtrollande kort!

HGF=Hudiksvalls Gymnasistförening! Föreningen planerar spexet 1962! Återser tre medlemmar efter 50 år! Ahlbom och Forsberg har bokrelease!

 VIKTIGT MED BILDER

Jag insåg snabbt att mina inlägg måste innehålla några bilder för att göra texterna livligare. I ett tidigt skede fick jag möjlighet att använda det fina bildarkiv som min vän Bengt Gill med jämna mellanrum lade ut på Facebook. Carl Berlin har ett album med vykort och ett album med egna bilder från Hudiksvall som han ställt till mitt förfogande. Själv har jag både dia bilder och vanliga kort som jag använder med jämna mellanrum.

Senast jag var ner i källaren för att söka bilder återfann jag en bild som jag helt glömt bort.

Bilden känns magisk, då jag under de senaste veckorna på olika sätt haft kontakt med samtliga gossarna på bilden. Tre av de fem gossarna runt bordet, återser jag samtidigt efter 51 år. Bilden togs då  Spexet 1962 planerades. Året därpå blir Spex förbjudet att uppföra några år framåt.

BOKRELEASE PÅ ABF

Lars Ahlbom och Lars Ragnar Forsberg har samtidigt, var för sig, en bokrelease  den 10 september på ABF-husetvis Sveavägen. Inbjuden är också Örjan Leringe.

Lars Ahlbomoch jag gick i samma klass de två sista åren i gymnasiet. Lars är den som uppmuntrat mig att börja skriva om min ungdomstid i Hudiksvall.

Lars var på ABF för att presentera en bok om Hjalmar Bergman och Sven Delblanc, där han är en av huvudredaktörerna.

Svartsyn och humor : Om Hjalmar Bergman och Sven Delblanc

Lars Ragnar Forsberg var den som skrev de flesta manus till spexet 1962.

På Wikipedia står följande om Lars Ragnar

Han har haft ett flertal program i SR och SVT, bland annat ”Cabaret öppen kanal”, och ”Kanal tre”. Han var länge kolumnist i Aftonbladet. Forssberg har gjort sig känd som radikal debattör i flera medier. Uppfört kabaréer på bland annat Dramaten och skrivit dramatik för radioteatern.

Dagen efter bokreleasen  skrev jag på Facebook.

Det märktes att Lars R är en ”gammal” radio- och TV medarbetare. Det blev en mycket proffsig föreställning. Bland de församlade fanns personer som haft kontakt med Lennart Hyland. Deras berättelse var inte särskilt snälla mot legenden Hyland.

Lars Ragnar Forsbergs senaste bok!

ÖVRIGA TRE KAMRATER PÅ KORTET

Örjan Leringe fick jag kontakt med på Facebook för några månader sedan. Vi fick en pratstund tillsammans när besökarna ”minglade” omkring efter bokreleasen.

Bengt Gill och jag har nyligen talats vid i telefon här jag fick tillstånd att använda hans bilder av lärare på Läroverket.

Lars Ahlbom försöker förmå Bengt att göra en fotoutställning i Hudiksvall.

Karl-Erik Eriksson och jag ingick i den så kallade DÖDSPATRULLEN i samband med studentexamen. Karl Erik var på sin tid en av Sveriges duktigaste trumpetspelare. Han finns numera i Uppsala, där min vän Lars-Olof Larsson är min kontaktman.

Mer om Dödspatrullen och Spexet kommer här på bloggen.

 

 

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Ett magiskt och förtrollande kort!”

 1. Vill minnas att Örjan Leringe hade en Ronsontändare som han ibland använde som blåslampa. En herre i helskägg fick erfara detta när han bad Leringe om eld för att få fyr på en cigg. Hela hakskägget stod raskt i ljusan låga. Leringe lär ha fått en snyting av mannen som han försett med en sotflagig haka. Bränt skägg luktar för övrigt illa.

  1. Lennart nu fungerar möjligheten att kommentera igen.
   Härligt minne som du har vad gäller vännen Örjan.
   Jag skall se till att ha läser din kommentar.
   Hälsningar
   Lennart

 2. Detta skriver Håkan Bengter på FB
  Tack för alla minnen från läroverket som du delar. Jag gick ut realskolan det året 1962, men gick inte på gymnasiet i Hudik. Dina vänner på bilden minns jag alla utom Örjan. Karl-Erik spelade i något sammanhang i idrottshallen på en fanfar-trumpet (utan knappar). Bengt bodde i grannfastigheten på Nygatan. Han är ett par år äldre, men en av mina första lekkamrater.

  1. Håkan nu har möjligheten att kommentera kommit tillbaka!
   Du har hela tiden berikat min blogg med funderingar kring det jag skriver och också kommit med egna minnen.
   Det är härligt att ha dig med på resan!
   Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *