Radiorösten från Hudiksvall fyller år!

Skolminnen kommer på FB 2012! Sångtexten kommer ett år senare! Rektor Hennics besök jag helt glömt! Eldat i bänken två eller tre gånger?

Så här skrev jag på min TIMELINE på FACEBOOK

I dag fyller jag 71 år! Förra året önskade jag ett minne från mina vänner på Facebook. Till min glädje kom det över 60 härliga minnen.

 Eftersom jag fyllde 70 år så bemödade ni er säkert lite extra.

I år lottar jag därför ut en biobiljett till någon av er som sänder in ett minne!

Förra året kom följande minne från Lars Ahlbom

Vi var ju klasskamrater i gymnasiet och du livade upp vår trista skoltillvaro med roliga skämt och festliga upptåg.

Eftersom du var några år äldre kunde du köpa ut sprit till oss, ett brott som för längesedan är preskriberat. Beställningar lämnades till dig på lördag morgon (det var 6-dagarsvecka i skolan på den tiden) och du åkte iväg med blomsterbussen till systembolaget. Jag minns hur vi klasskamrater med spänning väntade i klassrummet.

Du kom snart tillbaka med ett antal systempåsar (de var bruna på den tiden) i famnen. Överlämnandet gjorde du till en lustig show. Du hade gjort en sång som du sjöng på melodin ”There is no business like showbusiness”. Tyvärr jag kommer jag bara ihåg några lösryckta fraser. ”Det finns inga påsar som bruna påsar som bruna påsar ska va” minns jag tydligt. En annan fras var: ”när Löken kommer med leverans”. Kommer du ihåg sången själv?

Lennart Hill skrev sångtexten

Jag minns ännu med rodnad en sångtext jag skrev när jag var betydligt yngre och inte visste bättre:

”Det finns inga påsar som bruna påsar, som bruna påsar ska va/ Genom klassen går det som en susning/ Löken är nu här med leverans/Ja, nu finns det chanser till berusning/  Ja till berusning ja någonstans/ Det finns inga påsar som osv…”

 Per Anders Lagerqvist minns mitt besök hos Rektor Hennics

 En dag när vi satt och pratade uppe på varvet berättar ”Löken” att han blivit inkallad till Rektor Hennics och relaterade samtalet enligt nedan:

Herr Hanson har eldat i bänken två gånger, nej tre gånger säger Hansson.

Två säger rektorn, tre säger Hansson.

Nu får Hansson vara tyst när jag pratar. Alltså Hansson har eldat två gånger.

Nu får Hansson framföra sina synpunkter.

Jag har eldat tre gånger, två säger rektorn.

Tre säger Hansson och tillägger att nu får rektorn vara tyst när Hansson talar.

Eftersom Hansson varit så ärlig så slipper han undan med en anmärkning som skickas hem för påskrift.

 

 

Publicerat av

6 reaktioner till “Radiorösten från Hudiksvall fyller år!”

 1. Det där har jag hört berättats förut……det där om att rektorn ska vara tyst för nu talar Hansson……undrar vem som berättat det för mej…….måste forska för det kan ju vara en f d skolkamrat till dej.

  1. Monica, detta minne hade fallit bort hos mig. Det var trevligt att bli påmind dör det är ju verkligen en kul historia.
   Jag glömde att förklara varför jag eldade i bänken. Skälet var att jag var irriterad på skräpet efter pennvässaren.
   Kram
   Lennart

 2. Detta skrev min arbetskamrat från tiden på Lindö Golfklubb!
  Anna Wedeman skriver
  Hej Lennart och stort grattis på din dag. Ett minne som dyker upp nu i dessa födelsedagstider är när du firade mig 2 dagar innan din födelsedag istället för 2 dagar efteråt. Jag kom tidigt till jobbet den 15 september, vi jobbade i baracken, öppnade dörren och där stod så ett bord med blommor och en present ( golfklocka) jättefint men som sagt några dagar för tidigt. Hoppas att du har haft en fin dag!

  1. Anna detta är inte den enda gången vad gäller födelsedagar! När jag och ”Loffe” Carlsson ringde från Portugal till dottern Sara en vecka för tidigt!
   Kram
   Lelle

 3. Hej har läst mycket om dina eskapader i Hudik men jag saknar tiden där du och din lillebror huserade på bowlingen. har du några minnen från den tiden.
  Grattis pål födelsedagen

  1. Bert Berglund. Här kommer två länkar till inlägg om bowling.

   Bowling ”ersätter” Biljard. Del 1.

   Del 2 om Bowling! Vinner DM 1966!

   Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *