Vykort av Sanna Gästis väckte minnen!

 

SANNA GÄSTIS uppskattat för alla typer av ”fester”.

Kommentarerna hämtade från FACEBOOKSIDAN Du vet att du vuxit upp i Hudiksvall om…..

 Kjell E Genberg

Som 7-åring bodde jag mitt emot.

Kåge Swedin

Min mormor har jobbat där, hon hette Signe Stolpe.

Gun-Britt Jernberg 

Sanna Gästis har jag varit på många julfester när jag var barn, å vi bodde i Hälsingtuna…roliga minnen, Tack Lennart för allt du bidrar med…

Inger Lantz Forsström

 Där hade mina föräldrar bröllop 1947

Monica Flöjt

Hemma i Sanna  Jag bodde mitt emot Mo skola, ca 1 km väster om Sanna Gästis.

Många bröllop och andra fester har jag varit på där. I kiosken fick man köpa lösa cig o tändstickor, sen ut ”på hea” Östanbräcksheden och tjuvrökte 🙂

Gun-Britt Jernberg

 Jag kommer ihåg att jag var avundsjuk på er Monica, för ni bodde så nära skolan. Det var under åren 1956-1958. Därefter flyttade vi till stan.

Barbro Westin

 Hammarströms hette familjen som drev Gästis. Sonen bodde kvar länge efter att verksamheten upphört. Jag kommer ihåg en rundlätt mörk kvinna som jobbade som kokerska där. Är det nån som kommer ihåg henne?

Bent Åke Nilsson

Kvinnan hette med ganska stor sannorlikhet Alice Väppling f 1915 och död 1989
Bodde 1970 på Hudiksvallsvägen 7b
Minns faktiskt kvinnan mycket väl. Hon hade en speciell dialekt och anledningen kunde vara att hon var född i Överkalix. Hon var ogift och verkade ha dött på Tunbacka servicehus ifall någon minns henne där Har hittat uppgifterna i mina underlag till släktforskning.

Barbro Westin

Tack Bengt alldeles rätt, Alice Väppling var det. Vilken tur att du har koll. Har ältat detta i snart ett dygn nu! Nu vet jag vem jag ska fråga istället för pappa Ivar.

Monica Flöjt

 Signe Stolpe minns jag. och Alice var den som lagade så god mat.

Bengt Åke Nilsson

Vid många begravningar skulle det i gamla tider avslutas med mat. Var skulle man ordna detta i Hälsingtuna, jo på Sanna gästis. Där hölls väl kommunfullmäktigesammanträdena för Hälsingtua kommun.

 Tråkigt egentligen att en sådan lokal att hyra inte finns tillgänglig längre. Finns väl bara sockenstugan, församlingshemmet och Godtemplargården att tillgå.

Monica Flöjt

Bengt Åke det var härligt när Sanna Gästis var ”levande” men det blev ju andra tider och då ”bar” det sej inte, tyvärr. Men mycket roligt har det varit där och även som du skriver, många begravningar och fullmäktigemöten.

Christer Larsson fina minne som kom som direktkommentar på bloggen.

 Ulf Hammarström, din vän och idrottskamrat, renoverade uthuset till Sanna Gästis. Där han bodde i många år har jag för mej.

Bröllopsfesterna var många på Gästis ,när vi grabbar var i tonåren, då brukade vi ligga i häcken och spana var gubbarna på kalaset gömde sina förfriskningar, för att senare när dom gick in läppja på dryckerna.
Nu byggs nog Gästis om till lägenheter tro jag

PS: Hittade i boken I VÅRA KVARTER ( KJELL E GENBERG ) denna bild. Tydligen användes SANNA GÄSTIS också till FÖRETAGSEVENT.

Chrysler Valiant 1960

Hällsäter Bil visar 1960 upp en Chrysler Valiant utanför SANNA GÄSTIS.

 

 

 

 

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Vykort av Sanna Gästis väckte minnen!”

 1. Monica Flöjt
  Undrar hur många bröllop jag varit och ”knutat” på….rätt många för det är ju inte långt från mitt barndomshem. En bröllopsfest på byn var ju en stor händelse

  1. Monica Ett bröllop är alltid lika spännande att se på även om man inte är bjuden. Jag såg detta när jag var ute på Sandhamn för några veckor sedan. Ute i det fria och havet runt omkring.
   Lennart

 2. Vi hade vår realexamen fest där. 1958 var det väl. Minns mest att det var ett j… spring ut till vedkasten där det förvarades grejor som stärkte självförtroendet

  1. Olle
   Jag lyckades efter 6 år i Realskolan avlägga examen.
   Jag minns att det var fest efteråt där det på slutet gällde att vara vaken så länge som möjligt.
   Jag och Capillo somnade till stut på Bio Skandia!
   Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *