Fotbollsminnen del 3. ( B-laget )

 

 

Debut i reservlaget 1962! Namnen nedan med hjälp av Lars-Gösta Larsson

Övre raden från vänster: Sven-Åke Vinlöf, Ingvar ”Snitsarn” Andersson, Yngve Ruuth, Bernt Nykvist, Jan-Gunnar ”Capillo” Jonsson, Jan Gjers.

Nedre raden: Göran Mörk ( inte 100% säker) Kjell ”Puskas” Jonsson, Lennart ”Löken” Hansson  Björn Kanon (inte 100% säker), Jörgen Andersson (inte 100% säker.) och Janne Olsson.

EFTTR JUNIORTIDEN BLEV DET HIF:s RESERVLAG

1960 var mitt sista år som junior. Jag ville fortsätta med fotboll i Hudiksvalls IF, så länge jag gick i Läroverket och bodde kvar i Hudiksvall.

Jag kom tidigt med i HIF:s reservlag som spelade i en reservlagsserie som innehöll klubbarana i norra Hälsingland. Det var en behaglig tillvara med någon träning i veckan och match nästa varje helg.

Jag kommer inte ihåg vilka från juniorlaget som fortsatte med fotboll. Jag har ett fotografi på mig ”Capillo” och Ulf Hammarström när vi står på baksidan av läktaren på den bro som ledde till den nya fina träningsplan som tillkommit.Lasse flöjt och ”Labella” var redan etablerade i A-laget.

 I A-laget dök också upp min klasskamrat från Östra Skolan Tomas Ekholm. Han blev den självskrivna målvakten i A-laget. Jag är förvånad över att han inte fanns med i juniorlaget redan från början. Kanske berodde det på att han gick ”bakvägen” och kom via handbollen, där han var en fantastisk målvakt.

Till min första inlägg om fotbollsminnen kom nedanstående kommentar från Monica Kanon.

Det här var jätteroligt att läsa. HIF var ju mitt lag i många år då de mina spelade där.

Minns så väl Tomas Ekholm, mest som en fantom i handbollslaget. I fotbollsmålet var det lite mera oroligt, närskott blev det aldrig mål på (handbollsreflexerna) men långskott då blev man nervös.

Ser fram emot att läsa vidare om dina fotbollsminnen. 

Fotbollsminnen del 1 (Knattetiden) 

 Jag fick pröva på A-lags spel några träningsmatcher. Bilden är från en träningsmatch 1962 i Ilsbo. 

 Jag minns så väl att jag var noga med att det skulle tas en lagbild och vad jag på skoj och allvar sa till Janne ”RYON” Olsson.
 
–”Janne, det här är nog det närmaste jag någonsin kommer A-laget. Jag vill att vi tar en lagbild.
 
I det läget trodde jag inte på en ”riktig” match i HIF:s serielag. Jag hade fel. Jag fick vakta målet i ett viktigt derby mot ABK september 1963.
 
Mer om detta i nästa inlägg. 

  

 

 

 


Publicerat av

2 reaktioner till “Fotbollsminnen del 3. ( B-laget )”

 1. Kan tala om att det inte är Roland Kanon (min yngre bror) han var lite för ung då men det var inte långt ifrån för det är Björn Kanon. Jag bara älskar de här fotbollsbilderna.

  1. Nu är bloggsidan igång igen.
   Bra att vi hade FB under tiden.
   Jag skrev på FB.
   Jag har fått din rättelse om att det skall vara Björn Kanon och inte Roland Kanon. Just nu går det inte att rätta på WordPress.
   Monica Kanon svarar
   Ja du ”Löken” det hade väl ingen större betydelse men eftersom de tillhör min familj var det inte svårt att se skillnaden för mig.
   Då svarar jag Monica igen.
   Kanon som Kanon. Duktiga fotbollspelare båda. Nästa inlägg handlar om när Roland går över till Brynäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *