Favoritinläggen om Café Iduna!

Café IDUNA på Storgatan.

 Första gången jag såg denna bild på FACEBOOKS Hudiksidan dök det upp ett mycket speciellt minne från detta centralt belägna Café. Det blev två mycket lästa inlägg som började läsas på nytt när bilden på IDUNA åter dök upp på FACEBOOK. 

”STRIPTEASE” på CAFÉ IDUNA Del 1. 

”STRIPTEASE” på CAFÈ IDUNA Del 2

När jag på Hudiksidan länkade mina två inläggen om Doris som hade ”STRIPTEASE” på Café Iduna, dök det upp en flygbild som visade Caféet låg nere vid Hamngatan innan det fick sitt centrala läge vid Storgatan.

Jag har redigerat de båda inläggen så att de nu blir mer lättlästa.

FLYGBILD ÖVER HUDIKSVALL INNAN CENTRUMHUSET BYGGS.

Anders Martinssons text till flygbilden. Café Iduna låg i ett litet hus där idag Centrumhuset är. Se pilen på bilden. När kvarteret revs flyttade de till Storgatan.

HOTELL TEMPERANCE 

Det kända hotellet TEMPERANCEsom låg några kvarter ifrån KVARTEN där DORIS ”bodde”

Hans Andersson berättar om Hotell Temperance

Temperance där Tempelriddarordern hade sin loge i vindsvåningen. Ett mer eller mindre ”hemligt” sällskap som min morbror Hjalle Melin tillhörde, De öppnade dock dörrarna en gång årligen för en julfest där barn och anhöriga fick delta. Ett rum var dock alltid låst dit inga obehöriga fick tillträde, Jag fick under många år på 60- och 70-talet visa tecknad film för de yngsta besökarna med min ljudprojektor.

Publicerat av

2 reaktioner till “Favoritinläggen om Café Iduna!”

 1. Café Iduna väcker många minnen. Byggnaden var en del av det sk Lindegrenska huset, där min farfar hade firman Calle Nilssons. På fritiden gjorde jag en del jobb i firman, ”skubb”, svabba golv, vika kartonger etc. Då det var si och så med lönen blev det istället så att jag fick ta mig till Iduna och där få en rejäl smörgås med leverpastej och gurka. Jag antar att det var nämnda Doris som serverade. Därefter tog Jonny Dahlström över platsen.

  1. Örjan
   Det finns ett trevligt inlägg som handlar om affären som din farfar startade.

   Skolan ”underkänner” RÖDA BYXORNA! (3 januari 2014)

   Gatubild av Carl Nilsson gav många släktminnen! (5 januari 2014)

   Kom gärna med fler egna minnen.

   PS
   Doris var en av besökarna på Iduna. On ingick inte i personalstyrkan.

   DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *