Minnen från Valborg och Första Maj.

Huvudentré till Köpmanberget (Bild Lennart Ersson)

 

BESÖKER MITT GAMLA BARNDOMSHEM

 För några år sedan besökte min dotter Lotta och jag Hudiksvall och vi hade med oss en videokamera. Lotta filmade och jag berättade.

–”Lotta, den här vägen gick de flesta besökarna, när det vara fester uppe på Köpmanberget. Jag har inte gått den vägen många gånger, men jag har cyklat förbi skylten några tusen gånger.

När vi kommer upp till Parkhyddan, som serveringen heter uppe på Köpmanberget, skall jag visa dig vilken väg jag tog när det var olika tillställningar och uppträdande uppe vid den stora dansbanan.

Valborg på Köpmanberget en av många fester varje år.

 

Hansons Handelsträdgård omkring 1940. Bilden tagen från Parkhyddans altan på Köpmanberget.

 –”Pappa, du har ofta berättat om hur närma du hade till Festplatsen.”

–”Det stämmer! Det fanns en stig som ledde upp till Parkhyddans högra sida sett från mitt hem. Det kändes alltid lika spännande att gå upp den vägen. Det fanns nästa aldrig några vakter utplacerade där.” 

–”Nu är hela ditt barndomshem igenväxt med olika sorters träd.” 

–Lotta, du minns att förra gången vi var här så kunde jag inte med säkerhet peka ut platsen där jag bodde med min farmor och farfar.

 Då fanns fortfarande den stora lökkällaren kvar. Nu är även den riven. Nu är allt utplånat. Undrar vad som kommer att hända med denna fina tomt.

 

Den stora lökkällaren i Hansons Handelsträdgård i Djuped rivs.

   

Första Maj demonstration och Minigolfbanan på Öster öppnas 

 

Första Maj för mig var den dag Minigolfbanan nedanför Östra Skolan öppnade.

”Farbror Berg” som ägde golfbanan brukade öppna så snart demonstrationståget gått hamngatan fram och svängt upp på Storgatan. Då började säsongen för minigolfen i Hudiksvall.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *