Varvskiosken blev en kioskvältare.

Gröna Kiosken till vänster är en av de kiosker som sitter kvar i våra minnen.

Mitt senaste inlägg på bloggen handlade om ”min” Kiosk som var Varvskiosken.

Jag hade hittat en bild från den populära nu & då serien i början 2000-talet i Hudiksvall Tidning.

 När jag puffade för inlägget på Facebook, ställde jag samtidigt följande fråga:   VILKEN VAR DIN FAVORITKIOSK? 

https://www.facebook.com/groups/156335741153593/

Det har kommit nästan 100 kommentarer och efter ett tag gjorde jag en lista över alla kiosker. Det blev till slut ett femtontal olika kiosker.  Sundströms Djupedgatan, Ingas Kiosk vid Läroverket Gröna Kiosken Trädgårdsgatan, Kull Kiosken, Sanna Kiosken, Tottes Kiosk, Volgas Södra Vägen, Tings Kiosken, Clarins Kiosk Södra utfarten, Pressbyråkiosken, Lasarettskiosken, Halléns Södra vägen, Busskiosken vid Möljen.

Nedan återger jag några läsarminnen som återfinns på Facebook.

LOUISE GIMSÉUS

Tottes kiosk nära Östra Skolan handlade man också i. Totte hörde lite dåligt, så när min bror bad om två bananer, så frågade Totte om han skulle ha en dosa snus.

KJELL E GENBERG

På 50-talet fanns en kiosk  vid södra utfarten.

Jag jobbade 1958 som chaufför åt en en man som sålde glas. En natt hade jag kört från Kosta och Boda i Småland i hans Volvo Duett och de sista milen var jag så trött att jag såg tre vägbanor och klarade av det genom att följa den mittersta.

Vid den här kiosken orkade jag inte längre, utan var tvungen att stanna. Då hade min chef, som fanns med i bilden, ungefär 300 meter hem och jag fick en utskällning för att jag inte kunde köra honom till porten.

MONICA FLÖJT

Vi som jobbade på Arnts köpte alltid kvällstidning i Varvskiosken. 

Idag står kiosken (ny byggnad) på andra sidan vägen, nedanför Östra Skolan och den heter nu Helenedalskiosken. Helenedalsvägen hette tidigare Bersjövägen.

EVA LINNEA WIDENIUS 

Glöm ej Pressbyråkiosken på Stationsgatan. Vi barn lånade deras kärra när vi samlat in tidningar och tomflaskor. Vi brukade också leta efter apelsinpapper i deras skräplåda bakom kiosken.

INGER ANDERSSON

För oss från Sofiedal var det Kullkiosken som var närmast. Jag var äldst och tog med mig Bosse och Benna. Vi gick ner till kiosken hand i hand.

HANS ANDERSSON

Från 1961 när vi flyttade från Västra Tullgatan till Sundsesplanaden blev Gröna kiosken min favoritkiosk.

Före 1961 när vi bodde vid Teaterparken var det Tullkiosken som gällde. Jag brukade köpa Djungel-Jim där, en tidning som var i ett mindre format och kostade 25 öre.

LENA BODIN

Det fanns en kiosk vid Busstationen och ägaren hette Anna Lidberg. 

ULLA WESTIN

Ägarinnan av kiosken vid Busstationen kallades KARLDASSFURSTINNAN. Det var hos henne man hämtade nyckeln till toaletten på Busstationen.

LENNART HANSON

Ingas kiosk var ett alternativ till Mosters, när det gällde inköp av godis. 

Där fick jag en smärre chock när jag köpte ett nytt nummer av FANTOMEN och fick se att tidningen var i svartvitt och inte längre i färgtryck. Jag gick förgäves tillbaka för att byta till ett ”färglagt” nummer.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *