Einars/Clarins kiosk på Södra Vägen

  

Kiosken låg efter Södra vägen. Första namnet var Einars Kiosk och senare blev det Clarins Kiosk. ( Foto Carl Berlin )

Så här skrev jag på Facebook sidan Du vet att du vuxit upp i Hudiksvall…..

https://www.facebook.com/groups/156335741153593/

Jag fortsätter med mitt ”arbete” med de kiosker som fanns i Hudiksvall under mina ungdomsår åren 1950-1970.
Carl Berlin har hjälp mig med bilder av två kiosker som låg efter Södra Vägen.
Kiosken mitt emot Lilla BP Macken (Volgas) minns jag men inte denna som låg längre ner.
Behöver hjälp med de fakta ni har och gärna några personliga minnen.

Det kom över 30 kommentarer med spännande minnen och fakta

Så här skrev Lennart Westlund

Einar som var min farbror hade sin första kiosk på östra sidan Riks 13. På bilden som jag bifogar ser man på kvinnans kläder att det kanske var redan på 40-talet eller tidigare? Kiosken låg ca 100 meter söder om Forsbergs livs. Därefter byggde Einar en ny och större kiosk på västra sidan, nästan mitt emot den gamla. Det är den kiosken som kallades Einars och senare Clarins kiosk.

Lennart Thilberg har sitt eget ungdomsminne av kiosken.

Bakom Einars kiosk uppe i skogen bedrevs det kortspel ( poker) det var stora potter jag var där en gång när polisen gjorde en razzia där

Lena Person som jobbade där när kiosken bytt ägare.

Det var Oscar Klarin som hade den kiosken, min mamma Eivor Olsson jobbade där. Även jag jobbade där år 70-71: Min mamma började nog där 1967?.  Vi flyttade till Håstaäng 1966. Mor var kvar där tills kiosken stängdes.

När det var vet jag ej, kan höra med henne om du vill veta exakt årtal.

Klarins kiosk stängdes 1973, har pratat med min mor

Margareta Åsberg skriver följande.

Det var även två damer till som jobbade där, Greta och Karin hette dom.

Och nog kunde Oskar berätta historier. Han hittade nog på en massa saker om folk oxå då han berättade Vi bodde på Villorna och hade nära till kiosken.

Eva Kristina Jessen har ett annorlunda barndomsminne av kiosken.

I fyraårsåldern gav jag o en lekkamrat oss ut på en fotvandring till min farmor o farfar i Danmark. När vi försökte handla mat i den här kiosken anade ägaren oråd o kontaktade polisen. Vi var efterlysta så det blev hemskjuts i polisbil….

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *