1: Upptäckten – en kriminalpodd om Brattåsmorden

brattåsmorden

Den 2 juni 2005 hittas det äldre paret Tor Öberg och Gerd Wiklund mördade i en ladugård i Härnösand. Tio år senare är mordet fortfarande olöst och mördaren går fri – trots att det finns både teknisk bevisning och vittnesuppgifter.

Journalisten Anna Wikner på Mittmedia har i den här podden granskat det ouppklarade dubbelmordet i Brattås. Följ historien här.

Klicka här för att lyssna i Itunes.

Har du tankar, synpunkter, idéer? Tyck till om podden och fallet om Brattåsmorden på sociala medier under #ibrottetsspår.

Tycker du att det är svårt att hålla reda på vem som är vem? Här hittar du ett persongalleri med de flesta personer som förekommer i podden.

Publicerat av

annawikner

4 reaktioner till “1: Upptäckten – en kriminalpodd om Brattåsmorden”

  1. Hej Ted! Än så länge finns det planer för fem avsnitt, som släpps varje torsdag. Men det är inte uteslutet att det blir fler avsnitt, antingen om Brattåsmorden eller om andra brottsfall.

 1. Kan det ha med deras resa att göra…Paret i Brattås. Hade väl träffat på ett svenskt par och som jag läst i tidningarna och hört på TV en så hade Thor berättat helt öppet om att han hade sålt skog tror jag det var och talat om att han fått 100 000 kr.
  Kan det stämma? Som jag förstår blev dom mördade en liten tid efter det dom kommit hem igen…..

 2. Hej
  Jag älskar dokumentärer,speciellt kriminalhistorier, är en flitig lyssnare på Sveriges Radios dokumentärer. Kollar ofta på Flashback när det inträffat nåt intressant kriminalfall, där kan man få mycket intressant information. Dock är det så mycket tröttsamma kommentarer där, tyvärr….
  Jag måste berömma till en fantastisk intressant dokumentär, jag kunde inte sluta lyssna. Den innehåller allt, kriminalfall, spänning, belysande intressanta intervjuer från både brottsoffer och poliser. Mycket intressant att höra intrigspelet inifrån polisen. Ett fantastiskt omfattande jobb ni har lagt ner.
  Ett mycket gripande öde. Hoppas verkligen Cold-Case-gruppen tar sig an fallet, helst med Leif GW i spetsen…..
  Det enda negativa jag kan ta upp att hemsidan är mycket rörig, det är svårt att hitta rätt i rubrikerna.
  Jag hoppas att ni gör någon fortsättning i nåt nytt fall. Här får ni i alla fall en länk till uppslag: https://www.flashback.org/t2669069
  Hälsar Stefan i Blekinge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *