Johanfallet Avsnitt 5: Sätermannen

I det femte avsnittet om Johanfallet i poddserien I brottets spår får ni höra om hur en seriemördare både dök upp och försvann i utredningen av Johanfallet.
Under många år koncentrerades utredningen av Johanfallet till en patient på Säter som sa att han mördat 11-årige Johan Asplund.
Nyheten om Thomas Quicks erkännande slog ned som en bomb. Men Johans pappa Björn Asplund hade redan innan dess hört talas om erkännandet när en överläkare pratade bredvid munnen på en jazzklubb i Köpenhamn.
I det femte avsnittet av poddserien berättar Björn och Anna-Clara Asplund om hur de upplevde den tiden. Jan Olsson, känd som en av Sveriges mest erfarna kriminaltekniker, berättar om varför han tvivlade och hoppade av utredningarna som rörde Thomas Quicks morderkännanden och Sundsvalls Tidnings tidigare chefredaktör Kjell Carnbro förklarar varför det tog så lång tid innan historien granskades i media.

Publicerat av

annawikner

5 reaktioner till “Johanfallet Avsnitt 5: Sätermannen”

  1. Tack för en fantastiskt bra dokumentär. En tragisk och samtidigt märklig historia som skrämmer en vad gäller rutin i vanligt polisarbete att ta fingeravtryck på funnet ev bevismaterial. Tack!

  2. Jättebra podd. Har lyssnat om avsnitten både Brattås och Johanfallet. Hoppas ni fortsätter med denna podd och lyfter andra kriminalfall som inte har kunnat lösas

  3. Enastående produktion!
    Har verkligen haft en klump i magen genom alla avsnitt. Hoppas att vi någon gång får ett svar på gåtan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *