Johanfallet Avsnitt 6: Svek

I sista avsnittet av I brottets spår: Johanfallet, tittar vi på ansvar. Hur många fel kan begås kring en pojkes försvinnande?

Thomas Quick tog tillbaka erkännandet om att det var han som mördade 11-årige Johan Asplund, men då hade preskriptionstiden redan gått ut – och ingen kan längre ställas till svars för hans försvinnande.
– Det är en förskingring av skattemedel, ett ofantligt mänskligt lidande för många personer och ingen tar ansvar. Alla går fria, säger Johans pappa Björn Asplund.
Hur ser polisen på försvinnandet i dag? Är det någon som jobbar med fallet – och finns det någon chans till lösning?
Dessutom: Hoppet tänds när någon säger sig ha spelat in ett morderkännande på film.

Publicerat av

annawikner

3 reaktioner till “Johanfallet Avsnitt 6: Svek”

  1. Har sökt på så många olika podcasts som handlar om just brott, dock är det väldigt få som jag verkligen gillat och lyssnat på mer än ett avsnitt. Men era är riktigt intressanta. Speciellt Johanfallet. Det kommer väl mer efter det här? Nya brott?

  2. Väldigt bra serie ni gjort, Varför är ni så hemlighetsfull angående Ingvars riktiga identitet? Han blev ju fälld och borde vara offentliga handlingar. Var det för att han avböjde att delta i programserien? Det gjorde väl även Tomas Qvick, men hans namn basuneras ut flera gånger.

  3. Måste vara den största rättsskandalen i Sverige när de gäller mord. Har aldrig trott på att Sture Bergwall har gjort nåt sådant överhuvudtaget.
    Klantigt gjort av samtliga tjänstemän från de myndigheter som hade hand om fallet. 9 av de tio mord som begås är av någon som har väldig nära relation till offret. I detta fall har det varit helt solklart från början vem som är skyldig. Skulle ha lyssnat till vad föräldrna sagt så hade den som gjort detta åkt dit för längesen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *