Det börjar hända saker.

Sakta men säkert börjar tjejerna i Telge fortsätta i laget. Efter de första fem jag skrivit om så har fem till valt att fortsätta. Att Minni Callin, Natta Engström, Emelie Schonning, Johanna Larsson och Terese ”Ahlan” Ahlqvist kommer att spela för Telge även nästa säsong är förstås väldigt viktigt.  Så på backsidan ser det just nu väldigt bra ut, nu väntar jag bara på att några av förra årets forwards också beslutar sig för att Telge är bästa alternativet. Förhoppningsvis får jag läsa om att flera av förra årets tjejer stannar kvar.

Tyvärr lämnar Jennifer Lindholm laget för Rönnby. Självklart en stor förlust att hon försvinner men det var egentligen något jag hade väntat mig. Träffade henne nere på Södertälje IP när hon tränade intervaller (bra där!) och då var hennes planer på att studera vidare och även om Södertörns högskola ligger i området så finns det många städer med både högskola och SSL lag.

Nu blev det Rönnby och det är förstås inget dåligt alternativ även om konkurrensen om en backplats kommer att bli stenhård.

När det gäller Nykvarns damer så har bland annat Malin Lövgren och Johanna Bjelkmark förlängt sina kontrakt. Så även där ser det ljust ut även om nu Malin Nygren och Ella Bergman väljer fotbollen framför innebandyn.

När det gäller nyförvärv i damlagen vet jag inte så mycket än, några har varit på provträningar i lagen så vi får väl se vad som händer. Att aktivt värva spelare från varandra ser jag inte som ett bra alternativ att skaffa nya spelare.

Herrarna i Nykvarn har kontrakterat två tunga pjäser i Tommy Cannerbo och Linus Dahlström som med sin rutin blir de spelare som unga Nykvarn för stötta sig emot.

När det gäller ”våra” tjejer i nerlagda Djurgården har Emelie Frisk valt Täby som nästa klubbadress. Systrarna Emma och Sara Dahlström har besökt Karlstad som är väldigt intresserade av en påskrift från dem. Men att välja ett ”lindansarlag” som Karlstad varit de senaste åren är väl tveksamt. Men det finns förstås inte så många alternativ i närheten heller, Täby ser ut att få behålla förra årets trupp och Huddinge svajar lite när det gäller spelartruppen. Ser ut som om en hel del spelare lämnar laget.

Vad Ranja och Matilda hamnar är inte klart än men jag tippar att Ranja hamnar i Rönnby och Matilda i Täby.

 

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *