Distriktslags-SM är igång.

Distriktslags-SM är igång för fullt i Linköping och Södermanland har startat bra. Både tjejerna och killarna vann sina första matcher igår. Tjejerna vann en tight match mot Västerbotten med 4-3, där tvillingsystrarna Amanda och Sandra Svärd i högsta grad var delaktiga i segern. Killarna vann lite större då segersiffrorna i den matchen, mot Västergötland, blev hela 7-2. Även på killsidan spelar ett tvillingpar en stor roll i laget, det är bröderna Lucas och Kevin Rigogiannis.

Båda lagen har två matcher under dagen (mot Småland och Skåne) där matchen mot Småland för tjejernas del ser väldigt viktig ut. Småland inledde med en säker 4-0 vinst mot Skåne.

Killarna möter Norrbotten och Dalarna och det innebär förhoppningsvis 6 poäng och då har laget stor chans att avancera till kvartsfinal.

Distriktslags-SM är en härlig turnering där allt kan hända, lag som går bra i början kan plötsligt på grund av en olycklig förlust vara utanför play-off. Så inget är säkert i grupperna innan sista matchen är spelad.

Jag har själv haft förmånen att vara med både som tränare och distriktsansvarig i Stockholm och Södermanland och det var en väldigt rolig tid. Jag hann ju med att samla på mig ett antal guld, silver och brons också under dessa år.

Det har varit ett långt uppehåll för våra Sörmländska lag nu under jul och nyårs-helgerna. Men till helgen så är det full fart.

Telges damer vann innan uppehåller mot Lockerud på bortaplan och det var starkt gjort. Mindre starkt då av Nykvarn att bara få med sig två poäng från Örebro i mötet mot Lillån. Där borde det ha blivit tre poäng tycker jag. Kul att Sara Ladstedt är med igen och gör mål i första matchen efter sin barnledighet. Hon blir en nyttig förstärkning för Nykvarn.

Telges herrar vann som sagt mot Duvbo med hela 10-1 och det blir kul att följa laget i fortsättningen av serien.

I tvåan så går kampen vidare mellan Nykvarn och Katrineholm på herrsidan och på damsidan så vann Trosa Edanö över Järna så det ser bra ut för Trosa.

Jag såg på Länstidningens hemsida att det kommenterades flitigt schismen mellan Telge och Kevin Haglund. Att dra ner hela Telge som klubb på grund av det olyckliga och klumpiga meningsutbytet i Nyköping tycker jag är helt fel. Klubben som sådan har många väldigt duktiga ledare som offrar mycket tid för tjejerna och killarna i klubben.

Ska man protestera så är det mot herrlagets ledning och inget annat. Man måste alltså skilja på den elitsatsning som herr och damlaget gör och ungdomsverksamheten. I de lagen så står spelarna under kontrakt och är alltså bundna till laget på ett helt annat sätt.

Jag tycker det då är lite underligt att man som spelare, som har kontrakt, mitt under säsongen tar kontakt med andra klubbar innan man diskuterat sin situation och tankar om sin framtid med klubben. I vilken annan lagidrott gör man det? Om detta hade gjorts så tror jag att man gemensamt kunde hitta en lösning som hade passat båda parter.

Förhoppningsvis gräver man ner stridsyxan och ser till att Kevin får gå till en annan klubb så att han kan spela innebandy även under vårsäsongen.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *