Heta känslor i damtvåan!

Det är inte bara inom klubben Telge som det finns (varit) en konflikt. En händelse som det skrivits om både i Södermanlands Nyheter och Katrineholms Kuriren är matchen mellan Onyx och Katrineholm i dam tvåan. En i mitt tycke värre konflikt än ”Telge konflikten” med både matchstraff 3 (grövsta) och polisanmälning som följd. Nu hör det till saken också att rivaliteten mellan klubbarna har varit stor genom åren.

Hela konflikten som nu har utmynnat i en liten såpopera började i mitten av tredje perioden, matchen spelades i Oxelösund (Ramdalshallen) strax före jul. Onyx hade då en säker 9-4 ledning så det var egentligen inget snack om vilket lag som skulle vinna matchen.

Vad som egentligen hände finns det olika åsikter om från de båda lagen, konstigt vore väl det annars.

Händelsen är vad jag förstår en sargduell mellan spelarna, där det verkar som om Onyxspelaren får spel och i princip överfaller tjejen från Katrineholm. Ett rejält handgemäng mellan dessa två uppstår där Katrineholmstjejen får utstå både det ena och andra. Mest handlade det tydligen om tuff hårdragning. Nu bör det väl påpekas att tjejerna ligger etta och tvåa i utvisningsstatistiken så det är förstås inga ”snälla” tjejer som möts i den sargduellen.

Resultatet av denna händelse blir alltså att det utdelas matchstraff 3 för spelare från Onyx och att spelaren från Katrineholm sen polisanmäler spelaren.

Där kunde förstås såpan varit slut men då träder en domare från Södermanland in och ”försvarar” Onyxtjejen! Påstår att det alltid varit problem att döma matcher med Katrineholmsspelaren för hennes ”vilda spel” och att tjejen från Onyx i sitt civila jobb var utbildad för att hantera konflikter och därför inte kunde vara skyldig till det hon straffas för.  Jag antar att det är därför hon ”bara” ligger tvåa i utvisningsstatistiken. Att utbildning i konflikthantering inte borgar för ett korrekt uppförande på en match har jag väl erfarenhet av. Visserligen bara från hockey-bockey när jag var med i Järnbolaget och hade matcher mot bland annat Polisen i ”Morning Hockey Liege”, vissa av de killarna hade väldigt svårt med konflikthantering.

Jag undrar också vad det är för ”tomte” till domare som skriver detta? Något för distriktets domarkommitté att fundera över.

Inte nog med denna konflikt utan Katrineholm passar på att sparka (säga upp kontrakten) med lagets tränare strax före jul. Motiveringen är tydligen den att tränarna (?) lockat för få tjejer till träningarna. En tunn trupp hade man och om det efter detta blir större eller mindre återstår att se. Snyggt också att meddela tjejerna förändringen via SMS.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *