Då var det dags för seriespel igen.

Nu kör vi igång seriespelet igen och först ut ät Telges herrar. Matchen ikväll mot Tumba på bortaplan kan bli nog så svår. Tumba har två segrar i de senaste omgångarna, en i SD mot Värmdö och en klar vinst över Nacka. Men har Telge bara lyckats konservera formen som de hade innan jul och nyårs uppehållet så ska det gå vägen. Man har chansen att utöka försprånget till botten och den chansen är det bra om laget tar.

Historien Kevin Haglund i Telge är nu slut i och med hans övergång till Salem. Inte direkt någon otippad övergång då Kevin ville spela JAS med Telge/Salem vad jag förstår.

I dam ettan har både Telge och Nykvarn hemmamatcher kommande helg.

Telge möter Hagfors i Västergårds Arena på lördagen och jag ser ingen anledning till att jag inte ska tippa hemmaseger. Stark insats av laget som innan uppehållet slog Lockerud i Mariestad och det med en liten skar på 12 spelare. Felicia Forsmark var lyckosam med tre mål i 5-3 segern. Hagfors har en riktig sniper i 16-åriga Matilda Jansson. Tvåa i poängligan med sina 21 poäng och av dem är hela 19 mål. Något för Telges försvar att hålla koll på. Hon var också het i SDF-SM där hon var med och förde Värmland till finalseger. Hon kom även med i All Star Team.

Jag vet att Richard och Jonny gärna såg att det blev någon ytterligare förstärkning till truppen innan 31/1 då övergångarna stängs. Men det finns väl inte så många att hoppas på som förstärker inte breddar truppen. Vi får väl se om sportkommittén lyckas.

Linnea Bergman verkar har spelat färdigt i laget men Elin Aronsson har ersatt henne på ett väldigt bra sätt. Hon har varit riktigt duktig i de matcher jag sett Telge spela.

Nykvarn har söndagsmatch i Björkesta mot Köping. Nykvarn och Köping har 11 poäng och det är alltså en viktig 6-poängs match som går av stapeln.

Nykvarns insats mot Lillån ser jag som att man tappade 1 poäng inte vann 2. Nu är det alltså upp till bevis för laget, jag tror inte man har råd att förlora mot lagen som de slåss mot i de nedre regionerna av tabellen. Jag hoppas Sara Ladstedts intåg i laget blir en nytändning som ger laget 3 poäng på söndag. Men jag är inte helt säker på det. Men en vinst för laget samtidigt som Telge slår Hagfors skulle göra att det ser lite ljusare ut.

Herrtvåan i Södermanland har fortfarande uppehåll men i damtvåan spelas det.

Serieledarna Trosa Edanö åker till Gnesta för match i ”skolådan”. Trosa som jagas av Onyx bör se till att vinna den matchen och visst ser det bra ut efter förra omgångens vinst mot Järna. En match som tydligen dominerades stort av Trosa men det var först i sista halvan av tredje perioden som man kunde avgöra. Laget gick då från ett underläge på 3-6 till en vinst med 7-6. Samtidigt som det är starkt av laget att kunna vända matchen så blir jag lite fundersam över att Järna plötsligt släpper in 4 mål på de sista tio minuterna. Då jag vet att Järna inte har några ambitioner på att vinna serien kan jag inte rå för att jag blir lite konfunderad.

Louise Strömberg från Katrineholm är klar för spel i Trosa Edanö och det är förstås ett kalasnyförvärv. Louise har varit dominant i Katrineholm och innan dess i Flen under många år som en poängmaskin av rang. Att hon nu valt att spela för Trosa Edanö gör förstås att lagets chanser till avancemang till ettan ökar.

Jag tror att konflikten i Katrineholm där tränarparet plötsligt fick sparken är en stor orsak till detta klubbyte. Enligt vad jag har förstått så var inte det tränarbytet särskilt populärt hos tjejerna. Vi får se vad som händer med Katrineholm efter detta.

Jagande Onyx har en svår bortamatch mot Järna och vid förlust där så tror jag inte man på något sätt kan hota Trosa om seriesegern. Vi får se också hur laget hanterar turbulensen efter matchen mot Katrineholm där matchstraff 3 drabbade en av de bättre spelarna i laget och hon är alltså därför inte med i den här matchen. Den 11:e januari kommer SIBF att fatta beslut om hur långvarig bestraffning hon ska få och därtill finns det en polisanmälan. Den tror i och för sig inte att det kommer att hända så mycket med.

Sörmlandslagen åkte både ur i kvartsfinalerna men trots det tycker jag lagen ska vara nöjda med sina insatser.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *