Linus "Dala" Dahlström kör dubbelt!

Nu har båda sidor kommit till tals angående sina åsikter om förhållandet i Nykvarn så nu avslutar jag detta. Jag vill inte ha mer pajkastning på min blogg.

Jag vet själv hur svårt det som ledare/tränare kan vara att hålla en grupp helt homogen. Jag tror inte det finns något lag i någon idrott där total harmoni råder. Att som ledare prata och få med en spelare som är missnöjd är väldigt mycket enklare än att försöka få en missnöjd förälder med på tåget. Jag har nog egentligen material om detta för egen blogg men nog om detta nu.

Men Nykvarn som förening är i högsta grad på tapeten efter helgen. Herrarna åkte på en SD förlust (8-9) mot Kolpenäs i Wasa Sporthall och det hade jag inte förväntat mig. Nu är man sex poäng efter Katrineholm och har dessutom 9 plusmål mindre. Nykvarn har förstås en hängmatch mot Standard som ska spelas den 4:e februari så en vinst då gör att det skulle skilja 3 poäng och jag antar också att målskillnaden hyfsas till ordentligt. Det kan alltså tillslut bli så att serien avgörs genom ett målkvotsdrama. Men då gäller det att Nykvarn som har kvar att möta Katrineholm i Björkestahallen vinner den matchen och att de i övrigt följs åt när det gäller vinster/förluster.

I matchen mot Kolpenäs var det som vanligt firma Cannerbo/Dahlström som producerade. Fem av de åtta målen kom från firmans klubbor. Nu vet jag inte hur det blir för firman i framtiden. Linus Dahlström är klar för Strängnäs på en så kallad dubbellicens. Jag var tvungen att kolla lite vad det innebar och varför man får ha en sådan.

Tanken är att tjejer/killar som är 16-22 år och särskilt talangfulla ska ha en möjlighet att prova på spel i en högre serie utan att riskera bänknöteri under säsongen. Man har alltså alltid möjlighet att spela för sin moderklubb (klubben i en lägre division) för att inte missa den viktiga matchträningen. Man kan fritt vandra mellan klubbarna utan några karensdagar.

Det känns lite som överkurs för Linus att han skulle riskera att nöta bänk i allsvenska Strängnäs, han har spelat på den nivån tidigare utan några som helst problem. I mina ögon är det också rätt nivå för Linus som är alldeles för bra för att spela i tvåan. Jag tittade lite snabbt igen spelprogrammen för Nykvarn och Strängnäs och hittade inga krockar där, så möjligheten att spela i båda klubbarnas matcher finns. Det kan bli lite tätt mellan matcherna, bland annat skulle det innebära 3 matcher på fyra dagar till och börja med. Inte optimalt om man ska sköta återhämtningen på korrekt sätt.

Vi får se om Tommy Cannerbo får blodad tand och följer med till Strängnäs, då måste det bli en regelrätt övergång före den 31:a januari. Vill Tommy och har Strängnäs råd, det är frågan?

Tjejerna i Nykvarn vann på bortaplan över Arboga med 3-1. En väldigt viktig seger där Clara Ekenström som nu spelade back hela matchen assisterade till två mål. Smolk i glädjebägaren, att Johanna Ottosson fick kliva av på grund av en knäskada. Undersökning idag så jag väntar med spänning på beskedet av den undersökningen. Johanna är en katalysator som behövs i laget, en som kan driva på och med sitt eget spel visa den vilja som alla bör ha. Nu får Sara Ladstedt stå för den energin tillsammans med Malin Lövgren och Johanna Norin.

Men det stundar tuffa matcher i fortsättningen också men som sagt laget har tydligen hittat ”vinnarspåret”.

Telge avfärdade Lillån som förväntat. Stora siffror blev det då man vann med hela 11-2. Klara besked från den jag kallar andrakedjan fick jag också. Jessica Hellsén (3+2), Maria Hellstrand (2+2) och Maja Ericsson (1+1) producerade hela 11 poäng i den här matchen, så de inte bara skapade chanser utan gjorde även mål på dom.

Stort Grattis till Natta och Felicia som är uttagna i U-19 landslagets trupp till finnkampen.

Jag måste även passa på att gratta mina gamla elever Marcus Jonsson och Tobias Gustafsson som kom med i herrlandslaget.

Vad som hände i herrtvåan och vilka som vinner och förlorar kommande helg återkommer jag till.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *