En period räckte!

Igår kväll var det tänkt att jag skulle tillbringa kvällen i Björkestahallen. Nu blev det bara en period av matchen mellan Nykvarn och Trosa Edanö IBF innan jag med huvudvärk och för den delen också lite uttråkad lämnade hallen.

Det var tänkt att bli en riktigt spännande match mellan tvåan och trean i serien. Skulle IBF ta sista (?) chansen att haka på Nykvarn i serietoppen? Skulle Nykvarn tappa poäng eller fortsätta jakten på Katrineholm?

Ett Katrineholm som lätt hade avfärdat Telge H2 på onsdagskvällen med 16-3 och inte bara hämtat in 3 viktiga poäng utan också fått till 13 plusmål som kan vara nog så viktiga.

Jag tänkte att det är bäst att vara tidig i hallen så man får en plats där man kan se hela plan, jag hade räknat med en fullsatt hall i detta derby. Så jag hade möjlighet att se lagens uppvärmning inför matchen också och redan då kändes det lite avslaget, framför allt från Trosas sida. Lite slött och lojt var intrycket jag fick och inte heller Nykvarns uppvärmning går väl till historien som ”upp peppande”. Trosa var inte heller så många, jag räknade till 11 utespelare varav en verkade fotskadad.

Perioden som jag såg gick i uppvärmningens tecken dålig intensitet och lite kamp. Det kan förstås berott på att efter två minuter hade Nykvarn en 2-0 ledning och känslan som infann sig hos mig var ”jaha det var det”. Det verkade som om samma känsla hade infunnit sig hos båda lagen också. Firman låg bakom två mål i första perioden som slutade med att 5-0 lyste på anslagstavlan. Men det var inte Tommy eller Linus som denna gång stod för målgörandet utan det var tredjelänken i kedjan Oscar Fondelius som fick den äran. Ett ass var från firman där ”Dalas” pass till 5-0 målet var väldigt läcker. Även Jacob Sjölins 3-0 mål var läckert, Jacob blev förövrigt 3 måls skytt i matchen.

Första perioden kunde fått en annan matchbild om Trosa haft förmåga att utnyttja några spelvändningar men sista passet till fria medspelare gick fel eller fanns inte. Det kunde blivit frilägen och 2 mot 1 om Trosa haft den förmågan.

Nu såg jag inte hela matchen med att i en serie där målskillnaden kan bli en avgörande faktor släppa in fyra mål de sista fem minuterna är dåligt, riktigt dåligt.

Nu är det i alla fall helt klart att kampen om förstaplatsen står mellan Katrineholm och Nykvarn.

Serien i övrigt bjuder på tre matcher denna helg där mina segrare är Gnesta mot Trosa Edanö IBK, Kolpenäs mot Standard och Onyx mot Torshälla.

Våra damlag i ettan spelar bortamatcher. Telge har match mot Skoghall som ligger trea i tabellen, det kan bli en svår match för laget som saknar Felicia. Felicia har en känning i baksida lår och då det snart vankas landskamper mot Finland är det klokt att hon vilar. Jag tror hon spelade hela matchen mot Lillån och fanns känningen redan då så tycker jag det var förbaskat onödigt av henne. Men vi får hoppas att Jessika Hellsén får fira sin födelsedag med en vinst.

Nykvarn, som tränade för full när jag kom till Björkestahallen igår, möter Lockerud nere i Mariestad. Resan dit är i mitt tycke en riktig tråkresa, så det gäller att tagga tillordentligt när man väl är framme. Lockerud är ett varannan dags lag de har en väldigt hög högsta nivå och en väldigt låg lägstanivå. Svåra att ha att göra med i hemmaborgen, 8-4 segern i förra omgången mot Skoghall är ett tydligt bevis på det. Johanna Ottosson borta med en befarad korsbandsskada är ett väldigt avbräck för Nykvarn. Är emellertid optimist och tror att tjejerna rår på Lockerud.

Telges herrar har bortamatch på söndag mot Onyx. Det blir en förlust tror jag och det är inget konstigt med det. Onyx leder serien och har ett material för allsvenska spel. Telge har en bra marginal ner till strecket och det skulle ju vara bonuspoäng om man lyckas rubba Onyx på söndag.

Damtvåan kör två matcher i helgen, där Trosa definitivt kan spela bort Onyx från tankar på serieseger. Fast det väl i praktiken redan klart att Trosa vinner serien. Jag ser att Onyxtjejen som var inblandad i bråket mot Katrineholm finns med i laguppställningen så jag antar att det inte blev några ytterligare disciplinära åtgärder från SIBF, eller har de en fördröjd verkan? Jag får väl kolla upp det. Hur som helst så vinner Trosa matchen.

Kolpenäs tar sig en tur till Katrineholm för att försöka bygga på sin poängskörd. Tyvärr så tror jag inte det blir fallet utan det blir en hemmaseger.

Jag såg också att Lena Hellsten tar steget från Nykvarn till Järna. Jag undrar vem i det ”gamla gardet” som blir nästa att ta sig dit?

Jas-laget Salem/Telge vann igår mot Tullinge men det med knappa 7-5, där jag antar att Alexander Lundströms mål 19,59 in i sista perioden var i öppen kasse. Man håller alltså jagande Huddinge efter sig när det gäller att komma till slutspel.

Publicerat av

Profilbild

5 reaktioner till “En period räckte!”

    1. OK, tufft straff! Men hon finns med på laguppställningen i matchen mot Trosa igår. Jag antar att hon inte spelade. 🙂

  1. Hon spelade, vad jag förstår så börjar inte avstängningen gälla före
    30/1. Sen har man möjlighet att överklaga under en 2 veckors period.

    1. Det är väl så att hon direkt får en match avstängning, så det var matchen mot Järna, och sen kan det vara som du säger att inte gäller förrän 31/1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *