Torskar för förbundslagen.

Det var ingen bra helg för förbundslagen, tre matcher och tre förluster. Att Telges herrar skulle torska mot Onyx var väl ingen högoddsare, men laget höll iaf ställningarna halva matchen innan det rann iväg. Tillslut blev det bordtennissiffror då Onyx vann med 11-8.

Filip Mbanza verkade trivas och gjorde hela fem mål, han har ett förflutet i Södertälje men jag vet inte om han spelat med någon av killarna i Telgelaget. Men han känner förstås några från tiden på Igelstaviken.

Matte Weilow med i laguppställningen för Telge som målvakt, där var det nystart efter 10 års uppehåll. Undrade just vart Matte tagit vägen efter det att han och Peter slutade som tränare för Telges damlag efter förra säsongen. Permanent eller nödlösning, det visar sig.

Telges damer fick inkassera första förlusten efter ordinarie tid. Det blev tillslut ganska stora siffror då matchen vanns av Skoghall med 9-4. Då kom 8:an och 9:an i öppen kasse men även utan dom målen så tycker jag förlusten var överraskande stor. Skottstatistiken var jämn och slutade 31 mot 31, så det var antagligen medrull för hemmalaget.

Skoghalls aktier hos mig var inför säsongen inte särskilt mycket värda, då de hade halkat in i serien på ett bananskal. Men det är ett energi lag som kör fullt och som sagt det lönar sig. Laget ligger trea i serien och det är mer än godkänt och jag får väl omvärdera mina aktier.

Nykvarn i sin tur förlorade nere i Mariestad mot Lockerud. Jag skrev i min tidigare blogg att det var viktigt att kunna ladda om efter tråkresan ner till Mariestad. Nu verkar det inte som om Nykvarn lyckades helt med det. Underläge med 4-1 efter första perioden som man inte mäktade ta igen. Slutresultatet blev nu 4-3 till Lockerud.

Köpings vinst över Linköping på söndagen spetsade verkligen till tabellen. Nykvarn hamnade återigen under strecket, men med samma poäng (17) som Köping. Ett poäng mer har Hagfors och Linköping och det är inte många poäng upp till Lockerud och Skoghall som har 21 respektive 22 poäng. Lillån och Arboga verkar vara avhängda och Rönnby och Telge uppe på säker mark, men sen kan det gå hur som helst. Det blir verkligen spännande att följa de återstående 5 omgångarna.

I damtvåan vann Trosa Edanö borta mot Onyx med 7-4, så nu ska det väl vara klart att laget får kvalspela. Järna och Trosa ska mötas ytterligare en gång men det skiljer 6 poäng till Trosas fördel så även om Järna vinner den matchen så ändrar det ingenting. Jag kan inte tänka mig att något annat lag skulle vara i närheten av att ta poäng mot Trosa.

Jag ser också att Ronja Gustafsson är tillbaka och spelar i Trosa, trodde hon var över i USA och studerade. Hon kanske bara är hemma på en kortare visit, får säkert ett besked om detta av Johan. 🙂

Två segrare av tre tippade jag rätt på i herrtvåans matcher i helgen. Onyx vinst över Torshälla och Gnestas vinst över Trosa Edanö IBK. Feltippningen var matchen mellan Standard och Kolpenäs och det var jag verkligen ute och cyklade. Standard vann den matchen med hela 7-1 och för mig var de siffrorna oväntade. Standard började serien bra, fick sen några förluster för att sedan komma igen med segrar. Nu när jag såg efter lite noggrannare var förlusterna mot förväntade topplag så det verkar vara så att Standard håller en relativt hög Standard. 🙂

Jag ser också att Andreas ”Putte” Hamberg lämnar Kolpenäs för spel i Nykvarn.

Nykvarns P-16 killar är klara för innebandyfesten, starkt jobbat!! Laget finalslog Älvsjö i den östra regionen med 5-3, i gruppspelet blev det 3-3 mellan lagen. Bäst när det gäller alltså och stora segerorganisatörer var tvillingarna Lucas och Kevin Rigogiannis. Så har inte Sebbe Wahlgren så stora framgångar med damlaget så har det alltså gått bättre för P-16 under hans ledning. Man är alltså bland de fyra lagen i landet som har chans att vinna SM guld för P-16. De övriga lagen är KAIS Mora, Skoghall och Jönköping.

Publicerat av

Profilbild

En kommentar till “Torskar för förbundslagen.”

  1. Här kommer svaret 🙂 Ronja har flyttat hem och kommer spela resten av säsongen.
    Det är vi supernöjda med såklart. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *