Spänningen stiger i serierna.

Visst är det väl så att alla seriematcher är lika viktiga, men när serierna börjar gå mot slutet känns det som om alla matcher blir allt viktigare. Givetvis beror det mycket på resultaten i tidigare matcher och läget i tabellen. När man börjar se åt vilket håll det lutar för lagen, toppstrid eller bottenstrid. Det är förstås vissa lag som har en sådan position att de varken är inblandade i toppstrid eller bottenstrid men deras insatser i matcherna kan ha en stor betydelse för de andra lagen.

I damernas förbundsserie är det fem omgångar kvar och herrarna har sex omgångar kvar. Där Telges damer är inblandade i toppstriden, Nykvarns damer i bottenstriden och Telges herrar har chans på att blanda sig i toppstriden.

Rönnby som ligger tvåa i tabellen fyra poäng efter Telge gästar imorgon Västergårds Arena. Även om tabelläget ser väldigt ljust ut för damerna så behövs det några poäng till för att man ska vara helt på den säkra sidan. Rönnby Västerås IBK ungdom som laget egentligen heter har varit nära kvalplats tidigare år, laget har slutat på tredjeplats tre säsonger i rad och vill nog väldigt gärna få vara med om ett kval. Ett ungt lag med väldigt spelskickliga tjejer, man har liksom Telge två tjejer med i U-19 truppen som ska spela finnkampen. Det blir alltså en tuff uppgift för Telge och jag hoppas man hunnit smälta förlusten mot Skoghall. Det var en jämn och målrik match i förra mötet där Cissi kunde göra 9-8 målet 20 sekunder in i SD. Om jag inte missminner mig var det ett straffslag som avgjorde till Telges fördel. Är alla bara friska så tror jag Telge klarar av Rönnby men inte blir det med några stora siffror.

Nykvarn spelar samtidigt som Telge sin match mot Hagfors i Björkestahallen. Hagfors inledde serien väldigt svagt men har på de sex senaste matcherna 5 segrar (2 i SD) och en förlust(mot Telge) så det blir jobbigt för Nykvarn. Hagfors har fått två förstärkningar från Karlstads SSL lag och har en tjej med i U-19 truppen. Förra mötet i Hagfors slutade med en 4-1 seger för hemmalaget och där var U-19 tjejen Amanda Berggren tungan på vågen med 2 mål och 1 ass.

För Nykvarn gäller det att alla tjejer ger 100% hela matchen, det har varit lite si och så med det i tidigare matcher, för att man ska ha chans på några poäng.

Varken Nykvarn eller Hagfors har presenterat några trupper än så hur läget ser ut för lagen när det gäller sjukdomar och skador vet jag inte. Men jag tror att Nykvarn på sitt hemmagolv tar de tre så viktiga poängen.

Telges herrar möter Åby från Norrköping och den matchen går också på söndag. Det är ett dubbelarrangemang i Västergårds Arena där herrarna spelar först och damerna avslutar.

Åby som ramlade ur allsvenskan förra säsongen ligger på tredje plats i tabellen och har 6 poäng mer än Telge. Förra mötet i Åby slutade med en i alla fall då överraskande seger för Telge med 7-3. Då fanns det en herre som heter Kevin Haglund med i truppen och med sina 3 mål i den matchen bidrog han i högsta grad till segern. Nu återfinns Kevin, som alla nog vet, i Salems allsvenska lag och det går bra för honom där. Nu tror jag inte det har så stor betydelse för Telge utan andra får kliva fram istället.

Matte Weilow hänger på som målvakt i truppen, det beror på att Rikard Weilow är korsbandsopererad och att Christian Karlsson är på landslagsläger i Thailand. Jag hörde att stämningen på bänken har blivit högre med Mattes inträde där.

Det ska för att Telge får chansen att haka på toppen bli tre poäng annars så blir det att spela i ”ingemansland” resterande matcher tror jag, så vi får hoppas på en seger. För avståndet ner till nedflyttningsstrecket känns betryggande i dagsläget.

Damtvåan spelas det två matcher i helgen. Gnesta möter Onyx i Frejahallen och Trosa Edanö tar emot Katrineholm i Hedebyhallen.

Onyx bör om man ser till tidigare resultat i serien vinna ganska enkelt men jag sticker ut hakan med en skrällvarning. Gnesta är inte lätta att tas med i sin trånga hemmahall, så jag tippar en hemmaseger.

Trosa ska inte ha några problem med Katrineholm, ingen laguppställning för dem publicerad men jag antar att Louise Strömberg för första gången ställs mot sina gamla lagkamrater.

Herrtvåans två fredagsmatcher slutade med seger för Nykvarn mot Onyx med 7-3 och i derbyt i Eskilstuna vann Torshälla med hela 12-2.

Standard verkar vara ett varandags lag, vinsten i förra omgången med 7-1 mot Kolpenäs följdes alltså upp med en torsk med hela 12-2 mot Torshälla. Inte lätt att tippa det laget.

I Nykvarn var som vanligt firman bidragande med sina 5 mål i matchen denna gång fördelade på 4 för Tommy och 1 för Linus. Men nu har även tredje länken i kedjan Oscar Fondelius börjat producera och stod för 1+2. Kedjan gör alltså 6 av lagets mål och kan motståndarna få ”död” på dom så har man väldigt stora chanser att vinna.

I och med vinsten sätter man press på Katrineholm som idag ska möta Gnesta i Frejahallen, det är alltså ett dubbelarrangemang även i ”skolådan”. Det har under åren byggts upp ganska heta känslor mellan lagen så jag tror det kan bli en tuff fight. Frågan är om Gnesta kan rubba Katrineholm? Katrineholm har ännu inte förlorat någon match och det visar att det finns det där lilla extra att ta fram vid täta matcher. Jag låter matchen vara otippad.

Ytterligare en match idag och den spelas i Wasa Sporthall mellan Kolpenäs och Telge H2. Det skulle ju vara bra med en seger för Telge som då har chansen att rycka ifrån Trosa Edanö IBK i botten, men frågan är om man räcker till? Telge förlorade bara med uddamålet i deras förra möte och frågan är alltså vilket av lagen som utvecklats mest under resan. Peter med i den här matchen och Matte med mot Åby, det våras för det gamla tränarparet till damerna.

Söndagens match i serien är derbyt i Hedebyhallen mellan IBF och IBK och den matchen kan väl bara sluta på ett sätt, med vinst för IBF.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *