På besök i Frejahallen.

Jag tog mig en tur till Frejahallen i Gnesta för att se hemmalaget möta Katrineholm. Det var ett tag sedan jag var i hallen senast men inget hade förändrats. Min uppfattning att hallen är ”trång” har jag bildat på de matcher jag spelat med damlag och flicklag, men efter att ha sett en seniormatch på herrsidan så kändes hallen ännu mycket mindre.

Det finns inte mycket utrymme för eftertanke utan det är väldigt viktigt att man fattar snabba beslut annars har man en eller två motståndare på sig direkt. Det blir alltså ett väldigt intensivt spel och det är roligt för publiken att titta på för det händer saker hela tiden. Så närkampsspelet är A och O under matcherna i Frejahallen.

Trots det intensiva spelet med mycket närkamper tycker jag lagen skötte det på ett mycket bra sätt, det var inte många situationer om ens någon där ilskan tog överhand. Man kunde tro att det skulle bli mycket slag under matchen men som sagt det var ett disciplinerat spel och de utvisningar som var under matchen var inte av den alvarliga sorten.

Domarna Mika och Ivan tyckte jag skötte sig bra fast det fanns en del i publiken i alla fall där jag satt som tyckte annorlunda. Domarna måste fatta hundratals snabba beslut i varje period och det vore omänskligt att begära 100%-ig korrekthet. Det blir inte heller lättare att döma i en hall som Frejahallen. Man gnäller sällan på spelarna som då och då fattar helt felaktiga beslut och då är det inte alls på långa vägar lika många beslut som en enskild spelare behöver fatta.

Matchen som sådan var som sagt väldigt intensiv och i Freja blir det också ett högt tempo. Jag tycker Katrineholm klarade av det lite bättre än Gnesta. Det var inte mycket som skiljde mellan lagen men bortalaget hade en lite högre nivå på sitt spel, ett jämnare lag.

Man behöver inte komma in många meter i anfallszon innan man har skottlägen och det utnyttjade Katrineholm bättre. Spelvändningarna är väldigt viktiga och där var man snabbare och fick med mer spelare upp i anfallszonen. Det var inte många tillfällen under matchen där lagen lyckades etablera något tryck i anfallszonen utan det var snabba avslut som var taktiken.

Gnesta lyckades i mitten av andra perioden få ett tryck i anfallszon och det kunde man avsluta med att göra reduceringen till 3-4. Annars var det som sagt snabba avslut som gällde.

Att diskutera domslut med domarna är inte heller något man bör sysselsätta mig med i Frejahallen, vid ett tillfälle fastnade två spelare i Katrineholm nere i Gnestas zon i samtal med Mika om ett domslut. Gnesta utnyttjade det numerära överläge som blev genom att göra mål.

Jag tycker Katrineholm ser starka ut och det blir en hård nöt för Nykvarn att knäcka när det gäller seriesegern. Många duktiga spelare har man men framför allt ett kollektiv som håller bra klass.

Matchen vann alltså Katrineholm med 12 -7 och det var helt rättvist.

Kolpenäs vann derbyt mot Telge H2 med 6-2 och Telge får fortsätta sin kamp mot Trosa Edanö IBK om att undvika sista platsen.

Jag stack också ut hakan och tippade att Gnesta skulle rå på Onyx i damernas division två serie. Men vad fel jag hade, Onyx vann med 5-3 och verkade ha fullständig kontroll över matchen. Man vann till exempel skotten med 59 -22 och det talar sitt tydliga språk.

Ännu ingen laguppställning från Nykvarn inför dagens match mot Hagfors. Vad är det som händer? Det är snart bara 8 timmar till match.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *