Nykvarns damer har klivit ner i nedflyttningsträsket med båda fötterna!

Nykvarns damer har gått med ena foten i nedflyttningsträsket några omgångar men nu börjar man komma ut på djupt vatten. Fyra omgångar kvar att spela och det ser tufft ut för laget. Man ska framöver ta sig an trean, tvåan och ettan i serien i nu nämnd ordning för att avsluta i sista matchen mot Linköping. Linköping ligger just nu 1 poäng före Nykvarn med sina 18 poäng.

Linköping har kvar att möta förutom Nykvarn, Lillån, Arboga och Telge. Även om Telge hjälper till så tror jag att Linköping tar minst 3 poäng i de övriga två matcherna och skulle alltså inför mötet i sista omgången mot Nykvarn stå på 21 poäng (minst).

Köping som i dagsläget har 20 poäng har kvar att möta Telge, Hagfors, Arboga och Lockerud. Ett svårare motstånd än vad som Linköping har i sina matcher. Matchen mot Arboga är också ett väldigt het derby så inget är givet i den matchen, men jag tror att man kan kapa åt sig några poäng och bör hamna på minst 23 poäng.

Hagfors med sina 21 poäng har kvar att möta Lockerud, Köping, Skoghall och Rönnby och jag tror att en vinst räcker för dom och de skulle hamna på 24 poäng, vilket är mycket troligt.

Vilket lag förutom Linköping ska Nykvarn ta poäng emot?

Skoghall kämpar för att komma tvåa i tabellen och därmed få en kvalplats, samtidigt är det på bortaplan så där tror jag det blir svårt. Skoghall har också visat att de just nu är i en väldigt bra form.

Rönnby har man på hemmaplan och där finns det chans. Rönnby Västerås Ungdom är ett u-lag till SSL laget Rönnby och inte tror jag att man vill ha upp ett lag till i SSL. Jag pratade lite med deras tränare Johan Kökeritz innan deras match mot Telge och han var inne på samma spår. Visst kan man tänka sig att de för att få ännu bättre erfarenhet skulle kunna kvala men jag tror att man skulle vara väldigt nöjda att hamna trea eller fyra. Nu tror jag förstås inte att man tänker sig göra några läggmatcher i slutet av serien, men motivation slår många gånger klass och dessutom har Nykvarn redan tagit poäng mot Rönnby i förra mötet.

Telge kan vara i det läget i näst sista omgången att seriesegern är klar och samma där, motivation kan slå klass. Men jag tror laget  vill sluta etta för att få en bättre lottning i kvalet så är inte seriesegern klar så blir det inga poäng i den matchen.

Tufft men inte helt omöjligt för Nykvarn, men då krävs det att man ställer upp för varandra till 100% och ger allt i matcherna. Det har varit lite si och så med den varan hittills i serien. Sara Ladstedt, Malin Lövgren och Johanna Norin måste visa de yngre hur det ska gå till.

Telge vann över Rönnby och första halvan såg nästan ut som en läggmatch från Rönnbys sida. Inte många rätt i försvarsspelet där inte. Tyvärr så förlorade Telge skärpan och Rönnby kunde göra en rysare av det hela när man gick från 8-2 till 8-7. Förlösande 9-7 kunde Maria Hellstrand peta in i sista minuten, men inte var det väl i tom kasse som LT skriver?

Spelledigt för alla lagen utom matchen mellan Skoghall och Nykvarn som spelas på lördag. Det skulle givetvis vara skönt med tre poäng i den matchen så man sätter extra press på de övriga lagen.

Att jag valde Telge före Nykvarn berodde på två saker Telge hade dubbelarrangemang så jag kunde få tillfället att se Peters grabbar mot Åby också samt att det finns gott om plats i arenan så att komma efter en period som jag gjorde är inga problem.

En match som Telge väldigt onödigt tappade och förlorade i SD. Man ledde med 5-3 när det var mindre än fyra minuter kvar men kunde inte knyta ihop säcken. Är lite orutin fortfarande i försvarsarbetet där man inte riktigt sorterar in sina motspelare. Men å andra sidan var kvitteringen till 5-5 en riktig stänkare. Robin Berglund i Telge var väldigt lyckosam med sina tre mål och i övrigt ett bra spel.

Matte Weilow med på bänken igen inte som målvakt utan som ledare viket jag tycker är en väldigt bra lösning.

I damtvåan så slog (förstås) Trosa Edanö Katrineholm med 9-1 och det är väl dags att kartlägga kvalmotståndare om man nu inte har gjort det redan.

I herrarnas division två serie är det två intressanta kvällsmatcher i veckan. Ikväll så tar Katrineholm emot Trosa Edanö IBF och det kan väl vara ett hinder på vägen för Katrineholm innan man möter Nykvarn. Men är IBF lika oinspirerade som i mötet mot Nykvarn i den period som jag orkade med så blir det inga problem för Katrineholm.

Imorgon spelas den uppskjutna matchen mellan Standard och Nykvarn och den kan bli tuff för Nykvarn. Standard kan vara bra och de kan tydligen också vara dåliga i sina matcher. Senast mot Torshälla var man väldigt dåliga så är det ett varannan dags lag så får Nykvarn se upp.

Serien kan vara avgjord efter dessa två matcher, men jag tror inte det.

Jag såg att Felicia Forsmark lämnat återbud till finnkamperna, tråkigt förstås men om hon fortfarande har känning av sin skada är det förstås klokt. Tror nog det blir fler chanser och Telge behöver en frisk Felicia i slutet av serien och det förmoda kvalspelet.

Härligt att det går så bra för min gamla elev Daniel Hernandez som gör bra ifrån sig först i Balrog och nu i SSL laget Mullsjö.

 

 

 

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *