Nykvarns damer är enda förbundslaget som är igång.

I damettan är det inte mycket som händer denna helg men det lilla som händer är desto viktigare. Nykvarn ska ge sig till Värmland för att möta Skoghall i Hammarö Arena på söndag. En match där det känns som om att poäng för Nykvarn är bonuspoäng. För det är inget avslaget Skoghall man möter utan ett lag som har vittringen på kvalplats till SSL. Laget är nu 2 poäng efter Rönnby och kommer tillsammans med Lockerud som är 3 vara de lag som jagar.

Nykvarn står med båda fötterna i nedflyttningsträsket men kan vid poäng och då skulle jag föredra en vinst, både ta ett kliv upp på torra land och samtidigt sätta press på de andra lagen som kämpar för att undvika nedflyttning. Vinner Nykvarn så kan Telge känna sig säkra på en kvalplats då laget är 9 poäng före just nu och skulle minst så vara när det återstår 3 omgångar.

Jag har ett bra minne från Hammarö då jag var där med Igelstavikens tjejer och vann SM guld för skollag. Tror jag delar det med Malin Lövgren som om jag kommer ihåg rätt var med i det laget.

Även i herrettan är det spelledigt denna helg.

I tvåan så blev det väntade seger i veckans kvällsmatcher. Katrineholm avfärdade Trosa Edanö IBF med 10-6 och firma Cannerbo/Dahlström, nu utökad med Fondelius, kunde se till att Nykvarn slog Standard i den uppskjutna matchen sen i höstas med 8-5. Sex mål och sammanlagt 12 poäng från den kedjan, där Linus gjorde 3, Oscar 2 och Tommy 1 mål.

Efter helgens omgång kommer alla lag i serien att ha spelat lika många matcher och det blir lite enklare att spekulera om återstoden.

Inför helgens omgång är Nykvarn 3 poäng efter Katrineholm och ligger risigt till när det gäller målskillnad, då man har 49 plusmål mot Katrineholms 68. I helgen står Telge H2 för motståndet och frågan är hur många mål Nykvarn kan äta in på Katrineholm, för självklart blir det vinst i den matchen. Joel Telges mål kommer att få det hett om öronen.

Gnesta har chansen att närma sig IBF och verkligen vara med och slåss om tredjeplatsen i tabellen. Laget möter Torshälla borta och jag tror på en seger i den matchen.

Kolpenäs möter Trosa Edanö IBK i Hedebyhallen och det bör väl också bli en seger, IBK har inte vunnit någon match än i serien så tipset går i bortafavör.

I matchen mellan Onyx och Standard tror jag på vinst för Onyx.

En match i damtvåan mellan Onyx och Kolpenäs i fina Rosvallahallen, segern i den matchen går till hemmalaget.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *