Seriefinal i Björkestahallen!

Det blev inget kliv upp på fastare mark för Nykvarns damer. Man står fortfarande med bägge fötterna i nedflyttningsträsket och där får man stå och titta på vad som händer i helgen. Att laget skulle rå på Skoghall på bortaplan var kanske var lite för mycket begärt framför allt som Skoghall har en kvalplats till SSL att slåss för. Resultatet 5-2 är väl ett logiskt resultat under de omständigheter som båda lagen befinner sig i.

Nu får man hoppas på att Arboga kan skrälla och ta poäng mot Linköping i Folkungahallen. Chansen finns då Linköping inte varit särskilt lyckosamma i de senaste omgångarna. Men skulle Linköping vinna den matchen så stiger vattnet ytterligare i träsket.

Nykvarn vilar alltså denna helg men det gör inte Telges damer. Match borta mot Köping och det är ingen lätt match. Jag tyckte Köping gjorde en bra match i Västergårds Arena som de också vann i SD. Lite flyt fanns det väl med för laget då, men i vanliga fall är de ett mycket bättre lag i Karlbergahallen. Köping ligger också farligt nära nedflyttningsstrecket så räkna med att det blir full fart på laget.

Jennifer Lindholm har skaffat dubbellicens och får på det viset spela även för Telge. Vilka matcher hon kommer att vara tillgänglig i vet jag inte och jag antar att detta styrs från Rönnby. Jag hoppas verkligen att Rönnby ser till att Jennifer får den speltid i Telge som hon inte fått i SSL. Att komma in i laget ska inte vara några större problem då hon ju spelat i Telge ett antal säsonger innan denna.

Vinst för Telge skulle förstås vara väldigt skönt så att de håller undan i toppen för Rönnby som möter Lillån och Skoghall som jagar.

Telges herrar matchar borta mot Tullinge och hade det varit förra säsongen så hade jag sagt att de varit chanslösa men inte denna säsong. Tullinge som dominerade serien stort då har varit lite upp och ner denna och ändå ligger laget på fjärde plats i tabellen. Så även om man inte storspelat så finns det givetvis kvalitét i laget.

Även herrarna i Telge har fått in nytt blod i truppen då Philip Gustafsson målvakt från Gnesta (dubbellicens), Jens Friman Järna och uppflyttad från H2 laget är Pelle Hansson.

Philip är första målvakt i Gnesta och kommer som jag förstått det vakta Gnestas kasse om matcherna krockar vilket det gör i helgen.

Jens kan med sin tuffa spelstil och stort hjärta bli en förstärkning men då gäller det att humöret inte tar överhand. För Jens är van att sitta på utvisningsbänken och det håller inte i ettan. Där blir man straffad på ett helt annat sätt än i de lägre serierna i 5 mot 4 spel.

Men den stora drabbningen i helgen är en match som spelas redan på fredag kväll. Då avgörs i Björkestahallen Nykvarns herrars vara eller inte vara som kandidat till seriesegern. På besök kommer nämligen Katrineholm så det vankas stor seriefinal. Blir det inte fullsatt i hallen denna kväll så vet jag inte vad som behövs för att fylla hallen.

Katrineholm är ett jämnare lag med tre starka kedjor men de har inte samma spets som Nykvarn har i firma Cannerbo/Dahlström.

Tre poäng och 9 mål har Nykvarn att ta in på Katrineholm så vid vinst är det ett verkligt rally som väntar resterande tre omgångarna. Vid förlust så vinner Katrineholm serien för inte kan de väl förlora två av de tre matcherna som återstår.

Vi får väl hoppas på hemmaseger så serien fortsätter att leva.

Standard tar emot Gnesta och eftersom Gnesta jagar tredjeplatsen så tror jag de är mer motiverade och vinner den matchen. Trosa Edanö IBK möter Onyx i Hedebyhallen och den matchen vinner förstås Onyx. Namnen IBF möter Telge H2 och ska väl inte ha några problem att vinna den matchen. Kolpenäs möter Torshälla och där tror jag på en Torshälla seger.

I damernas div 2 är Järna flitiga med match både imorgon torsdag och på söndag. Gnesta hemma är första utmaningen och den vinner man lätt och jag tror inte att matchen borta mot Kolpenäs kommer att vara så mycket svårare. Näe det blir två segrar och då har man befäst sin andra plats i serien.

Lika flitiga som Järna är Gnesta som även har en bortamatch mot Katrineholm på lördag. Tror inte man orkar med att vinna den heller så Katrineholm drar det längsta strået.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *