Nykvarns damer och herrar jagar vidare!

Nykvarns herrar besegrade i förra omgången Katrineholm i den så viktiga ”vinna eller försvinna” matchen. En match som Nykvarn till slut vann med 8-6 och det var som väntat en jämn tillställning. Katrineholm började bäst målmässigt och det var först i den 17:e minuten av andra perioden som Nykvarn tog ledningen för första gången i matchen. Det var inte bara en kamp för att vinna matchen utan också en kamp om målkvot då den sannolikt blir den avgörande faktorn för att vinna serien. Vinsten med 8-6 ger inte bara tre poäng utan också fyra plusmål i den kampen. Två plus för Nykvarn och två minus för Katrineholm. Efter matchen var man nere i fem plusmål till Katrineholms fördel.

Jag kunde tyvärr inte själv närvara men publiksiffran var glädjande, hela 497 personer såg matchen. Jag antar att Katrineholm lade in extra bevakning på ”firman” som denna gång fick nöja sig med tre mål, men samtidigt gav det möjligheter för andra i Nykvarn att kliva fram och bevisa att Nykvarn är ett lag som innehåller många bra innebandyspelare.

Tre omgångar kvar så jakten kommer att fortsätta och där har Katrineholm redan satt press på Nykvarn genom att vinna sin match i omgång 16. Katrineholm mötte Standard redan i onsdags i Duveholmshallen, en match som vanns med 6-3. Det var målmässigt jämt i två perioder (3-3) även om skottstatistiken (17-6) tyder på ett klart Katrineholmsövertag. Men i tredje perioden kliver Oscar Rohlin in i handlingen och med sina tre mål så ser han till att hemmalaget avgår med segern.

Hela 437 personer hade bänkat sig i Duveholmshallen för att se matchen och ser man till Katrineholms publiksnitt på 386 personer så är laget division 1 mässigt. I division 1 mellersta är det bara Onyx som slår det publiksnittet och många lag i allsvenskan ligger långt efter.

Så i helgen gäller det för Nykvarn att vinna över Torshälla på bortaplan för att fortfarande vara med i striden. Det är ingen helt lätt match men Nykvarn måste ju vara jättetaggade så att det blir vinst tvivlar jag inte på. Helst bör man vinna med marginal för att hämta in några mål i plusmålsmatchen men att göra mål på beställning är inte lätt, det har jag erfarenhet av.

I övrigt i division två är det två heta matcher. Gnesta tar emot ”ärkefienden” Trosa Edanö IBF i en match som gäller tredje platsen i serien. Vid vinst för Gnesta så passerar man IBF och det tror jag man gör. Det är inte kul att som bortalag komma till svårspelade Frejahallen och det tror jag blir avgörande.

Telge H2 möter Trosa Edanö IBK i en match som gäller kvalplats eller sista plats i serien. Matchen spelas i Västergårds Arena och Telge på sista plats måste vinna matchen för att passera IBK. Men med den standard båda lagen har så tror jag att även det av lagen som hamnar på kvalplats får svårt att försvara sin division två plats.

Kolpenäs åker till Oxelösund och Ramdalshallen för att möta Onyx och den matchen tror jag man förlorar.

Nykvarns damer som var spellediga förra helgen hade en angenäm helg. Förluster för de två lag som man jagar för att slippa nedflyttning.

Lite överraskande så slog Arboga Linköping på bortaplan, Linköping har inte direkt rosat marknaden i de sista omgångarna och har nu fyra raka förluster.

Idag möter man Telge i Västergårds Arena och jag tror att det innebär femte raka. Telge är väl så gott som klara för kval men en vinst idag gör kvalplatsen definitiv. Jag väntar fortfarande på Jennifer Lindholms debut i laget, är inte med i laguppställningen mot Linköping i alla fall.

Förra helgen så vann ett skade och sjukdomsdrabbat Telge i svårspelade Karlbergahallen mot Köping och hjälpte på så sätt Nykvarn då Köping är det lag som just nu ligger över kvalstrecket med 3 poäng fler än Nykvarn.

På söndag så möter Nykvarn Rönnby i Björkestahallen och visst finns det chans till poäng i den matchen. Laget bör ha ett angenämt minne från förra mötet i Västerås då man kämpade till sig en poäng.

I onsdags var jag i Arenan och kollade på Telges herrar match mot Huddinge. En match som laget vann i SD med 7-6, målet som avgjorde gjorde Kim Callin när det bara var en sekund kvar av SD. Huddinge spelade då utan målvakt men att satsa på en vinst och ta ut mv utan att egentligen ha kontroll över bollen känns onödigt.

Då gick det bättre för Telge att spela 6 mot 5 under ordinarie tid då Kim kunde kvittera till 6-6 i sista minuten.

Energi i massor fanns det i kedjan med Neander, Ahlberg och Söderström med väldigt bra hemjobb men i sista perioden fick trion sitta på bänken och det kändes inte rätt. Med facit i hand så fixade coach Peter en seger, men Kim som matchhjälte och Thommy Prim som kom in i matchen skulle behövt anamma lite av deras hemjobb.

Nu är jag ingen statistik nörd men plus/minus hos kedjan med Prim, Berglund och Callin skulle vara intressant att få reda på.

16-åriga Pelle Hansson var en intressant ny bekantskap för mig, jag tyckte han gjorde väldigt bra ifrån sig.

Ny match idag mot Nacka och med lagets plats i mitten av tabellen så finns det i alla fall ingen mening att gå ner på folk utan jag tycker att tre formationer under hela matchen är det som gäller. Kontraktet är säkrat och jag tror att komma topp fyra är inte realistiskt.

I damernas division två är det seriefinal i Hölö Aktivitetshall idag mellan Järna och Trosa Edanö. Det ser ut som att Järna matcher en hel del 15-16 åringar i den här matchen, varken Nadja eller Maria är med, så det blir säkerligen en vinst för Trosa.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *