OPS! Vad hände i Torshälla?

Det blev en riktig skräll i Ellfolk Arena i söndags kväll. Torshälla som inte direkt har rosat marknaden i årets serie tvålar till Nykvarn med 7-5 och även om det jublades i hallen så tror jag det var snäppet värre i Katrineholm. I och med Torshällas vinst så ser jag väldigt små möjligheter att Nykvarn ska kunna knipa seriesegern.

Var firma Cannerbo/Dahlström med och spelade? I så fall var det första omgången som de inte gjorde något poäng, de har gjort poäng i de 15 övriga omgångarna. Hade Torshälla kommit på lösningen hur firman skulle stoppas? Jag var i Björkesta och såg damerna spela och följde lite slött matchen i Torshälla på mobilen, konstaterade ledning för Nykvarn med 4-1 efter första och tänkte att ”nu plockar de in mål på Katrineholm”. Sen när jag kom hem och såg slutresultatet så blev min första tanke ”nu är det kört för Nykvarn”.

Jag har svårt att se hur Katrineholm skulle kunna tappa försprånget de skaffat sig, tre poäng och tio plusmål ska alltså Nykvarn ta igen på de återstående två omgångarna. Så jag tror att det hela är klart redan efter näst sista omgången, kan inte tänka mig att Katrineholm åker ner till Hedebyhallen och förlorar mot Trosa Edanö IBK.

Blev det ett riktigt bakslag för herrarna i Nykvarn så gick det så mycket bättre för damerna. Många trodde nog att Rönnby skulle vara för starka men jag hade faktiskt mina aningar om att det kunde bli en seger.

Jag tycker Nykvarn gör en väldigt bra match och att Rönnby inte kommer upp i full styrka. Antagligen mer beroende på Nykvarns spel än egen oförmåga. Lite turbulens hade nog Rönnby drabbats av, deras coach Johan Kökeritz fick samma dag hoppa in och ta sig an SSL laget då tränaren Tomas Davies fått gå. Man saknade också landslagsspelaren Jonna Sjöberg men det föringar inte Nykvarns insats. Det hade blivit vinst ändå.

Nykvarns Elin Källström, 15-åringen, var riktigt bra och gjorde fyra mål. Ett verkligt framtidslöfte som kan bli hur bra som helst om hon har den rätta inställningen och det tyckte jag hon hade.

Om Nykvarn stått med båda fötterna i nedflyttningsträsket så har laget absolut klivit upp på land nu. Två matcher kvar och oavsett hur det går i omgång 17 så kommer man att kunna se till att inte hamna under strecket i sista omgången. Man har alltså allt i egen hand från och med nu.

Telge har varit till stor hjälp de senaste omgångarna genom att besegra Köping och Linköping. Genom vinsten mot Linköping så säkrade man också förstaplatsen i serien, vilket är väldigt starkt jobbat.

Stort grattis till tjejerna i Telge som bara kan njuta de två sista omgångarna och verkligen försöka spela ut.

Det vankas derby mot Nykvarn nu i helgen och även om seriesegern är klar så innebär matchen ett prestigemöte. Det är inte kul för något lag att förlora just denna match.

Nykvarn har vunnit 5 matcher i serien och jag har varit på fyra av dem, den femte matchen jag sett laget spela var derbyt mot Telge som de förlorade, så att jag skulle ge Nykvarn tur är väl för mycket sagt i alla fall när det gäller derbyn.

Jag säger också grattis till Trosa Edanös damer i division två. Nu stundar kval och det kan bli ganska tufft tror jag. Åkersberga som leder Stockholmstvåan ser starka ut i år. Mer om det kommer.

Telges herrar går in och gör sin plikt mot Nacka Wallenstam och vinner matchen med 11-8. Tullinge vann över Onyx och det innebär att det inte finns någon möjlighet för Telge att nå en kvalplats. Jag tycker inte man ska gräma sig över det utan vara väldigt nöjda med det de har presterat i år. Det har inte varit något snack under säsongen att man skulle riskera att åka ur utan redan från början visade man att man är ett bra division 1 lag. Det är två omgångar kvar och man möter Värmdö i nästa omgång. Om Värmdö vinner den matchen så passerar man Telge så visst finns det lite att spela om även för lagen i mitten av tabellen.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *