Ikväll startar omgång 17 i damernas div 1.

Två omgångar kvar av damernas division 1 serie och spänningen är på topp. Det enda säkerställda är att Arboga och Lillån är borta ur striden om plats i allsvenskan utan det blir spel i division 1 nästa säsong och att Telge vinner serien.

Tre lag slåss om att bli klara för allsvenskan, hamna på kvalplats till allsvenskan eller att få spela i division 1 nästa säsong. När två omgångar återstår så är Köping (20 poäng) klara för allsvenskan, Nykvarn (20 poäng) på kvalplats och Linköping (18 poäng) i division 1.

Fyra lag slåss om den andra kvalplatsen till SSL där Skoghall med sina 31 poäng just nu innehar den. Utmanare är Rönnby (30 p), Hagfors (27 p) och Lockerud (27 p).

Kommande omgång (17) kan bli en väldigt avgörande omgång eller kan det bli så att sista omgångens matcher förutom matchen mellan Arboga och Telge kommer att avgöra sluttabellen.

I omgång 17 möts Skoghall och Hagfors i ett hett Värmlandsderby och Rönnby tar emot Lockerud.

Det hade varit bra om alla matcher även i omgång 17 haft samma speltid för det hade gjort omgången ännu mer intressant. Nu spelas Värmlandsderbyt redan på torsdag och vinner Skoghall den fighten så är inte Lockerud med i diskussionen längre och det kan förstås påverka resultatet i deras match mot Rönnby.

Köping spelar mot Arboga på fredagskvällen och det kan påverka Nykvarn. Vinner Köping den så blir matchen mellan Telge och Nykvarn på lördagen en match som Nykvarn måste vinna för att fortfarande ha chans på direktplatsen till allsvenskan, då Köping har en mycket bättre målskillnad än Nykvarn.

Vinner Nykvarn mot Telge och Linköping förlorar sin söndagsmatch mot Lillån så har man säkrat kvalplatsen, men det troliga scenariot är väl att Linköping orkar med att slå jumbon Lillån på hemmaplan och då kommer sista omgången match mellan Nykvarn och Linköping vara helt avgörande för vem som ska slippa spela division 1 innebandy nästa säsong.

 

PUH!! Mycket som kan hända i omgång 17, på söndag kväll har allt kanske klarnat. Jag har inte tagit med alla olika senarior, tror jag.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *