Lite nya förutsättningar blev det.

Efter matcherna i torsdagskväll och fredagskväll så blev det lite annorlunda förutsättningar för övriga matcher i näst sista omgången.

När Skoghall slog Hagfors i torsdags så innebar det samtidigt att Hagfors och också Lockerud spelades bort från chansen att få en kvalplats till SSL.

Så dagens match mellan Rönnby och Lockerud blir inte den viktiga match för båda lagen som den kunnat bli. Rönnby har chansen att haka på Skoghall inför sista omgången genom att vinna idag och de chanserna blev lite större då Lockeud åker till Västerås utan att egentligen ha något att spela för. Besvikelsen om att inte få kämpa om kvalplatsen måste givetvis satt sina spår i Lockeruds trupp så en Rönnby seger är väl att vänta.

I går så vann Köping den viktiga derbymatchen mot Arboga och tog därmed ett stort steg mot att få slippa kvala till allsvenskan. Det ändrar också förutsättningarna för Nykvarn som nu måste ta poäng i dagens match mot Telge. Gör man inte det så är direktplatsen till allsvenskan med all sannolikhet körd. Målkvoten i jämförelse med Köping är alldeles för dålig.

Jag såg att Jennifer Lindholm står med i dagens uppställning för Telge, men hon stod med i Rönnbys laguppställning i gårdagens match mot Endre så om hon ska spela eller inte återstår att se.

Derbyt i Värmland samlade 555 åskådare och derbyt i Västermanland samlade 321, undrar hur många som kommer till Västergårds Arena idag?

I damtvåan åker Järna ner till Nyköping för att möta Onyx, plats två är säkrad i serien för Järna så det är väl bara lite prestige att inte förlora mot något annat lag än Trosa som gäller.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *