Illa, illa Telge och Nykvarn nära allsvenskan

Det blev en derbyseger för Nykvarn som därmed fått väldigt mycket ”hjälp” från Telge. Nu tror jag förstås inte att Telge hade tänkt förlora denna match men ett oinspirerat lag brukar ha svårt att vinna.

Det såg väldigt bra ut för Telge efter första perioden, laget skaffade sig ganska enkelt en tre måls ledning utan att egentligen förta sig. Ett väldigt passivt Nykvarn som verkade tyngda av stundens allvar.

I andra perioden hände inte mycket, några konstiga utvisningar som blev resultatlösa. Det fanns inte mycket som talade för att Nykvarn skulle vända på matchen. Det talade jag om för Nykvarns supporten Lars ”Dala” Dahlström i periodpausen, att det verkade som om det bara var att spela av matchen. Det uttalandet fick jag ”äta upp” med besked.

Det var en ”ketchup-effekt” som ägde rum i början av tredje perioden. En straff som missades och den därpå efterföljande utvisningen, startade det hela. Straffen var för övrigt väldigt tveksam i mina ögon men utvisningen var korrekt. Stor segerorganisatör i det som följde blev Melinda Melin som assade till 1-3 och alldeles på egen hand gjorde både 2-3 och 3-3. Allt detta hände inom två minuter. Melinda som jag haft som elev på Igelsta har under tidigare matcher jag sett inte kommit upp till den nivå som jag vet hon har, men i denna match var det den ”gamle” Melinda jag fick se. Riktigt kul! Av bara farten blev det sen både 4-3 och 5-3 till Nykvarn

Nu ser det plötsligt väldigt ljust ut för Nykvarn som har stor chans att undvika både nedflyttning och kval. Linköping som är motståndare i sista omgången bör inte vara någon match för laget, framför allt inte som matchen går i hemmahallen. Vinst eller oavgjort i den matchen och man slipper nedflyttning men en vinst kan också innebära att man slipper kvalplatsen. Köping möter i sista omgången Lockerud nere i Mariestad och det är en svår match. Jag tror att Lockerud vinner den och det skulle då få följden att Nykvarn är klara för nästa säsongs allsvenska.

Telge då? Ja, inte höjde de sina aktier inför kvalspelet till SSL. Oavsett om det blir Varberg eller Kalmarsund så tror det blir väldigt tufft. Men jag avstår att fundera över det tills sista omgången är färdigspelad.

Jag brukar inte kommentera laguttagningar då dessa beror på hur laget mår och hur det sett ut på träningarna, vilket jag inte har någon insikt i.

Men jag blev väldigt förvånad över Telges drag att spela med 7 forwards, ser ingen vinst med det utan istället att det blir oreda i formationerna. Varför inte gå på tre hela formationer i en sådan här match? De tjejer som satt ombytta på bänken är inte på något sätt sämre än Nykvarntjejerna.

Till exempel Linn Broberg som ursprungligen kommer från Nykvarn skulle troligen ge allt mot sina forna lagkamrater. Att först skaffa dubbellicens på Jennifer Lindholm och sedan när hon kliver in i laget använda henne som forward är förstås ett jätte slöseri. Hon är en back och bör alltså spela på den positionen. Varför inte istället sätta upp Carro Rosenberg som forward, där har hon spelat förr.

Maja Ericsson har också visat att hon kan spela forward.

Nu fattades Cissi Asplund och det är möjligt att man spelat annorlunda om hon varit med.

 

 

Publicerat av

Profilbild

2 reaktioner till “Illa, illa Telge och Nykvarn nära allsvenskan”

  1. Hej M!
   Jag antar att du menar att det är illa, illa med Telge som klubb?
   Det håller jag absolut inte med dig om. Det jag syftade på med rubriken var att i matchen mot Nykvarn så tyckte jag (personligen) inte vare sig inställning (gällde både ledare och spelare) eller utnyttjandet av truppen var OK.
   Annars tycker jag spelarna samt Richard och Jonny med flera gjort ett väldigt bra jobb vilket också tabellplaceringen visar.
   Herrarna har gjort sin bästa säsong och även om jag också där kan ha åsikter så föringar det inte lagets insats.
   Även ungdomsverksamheten tycker jag fungerar.
   Jag tycker vi ska vara tacksamma för att det finns personer som jobbar och sliter ideellt för att driva Telge SIBK och att de ser till att det finns möjligheter för unga och vuxna att spela innebandy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *