Idag så får vi besked!

Nykvarns damer har spelat 17 matcher i årets serie, men nu visar det sig att det är den 18:e matchen som ska avgöra allt. Förlorar man idag mot Linköping så är allt slit och svett man lagt ner i de andra matcherna av noll och intet värde.

En match som man måste älska att spela när man kliver in på plan. Vilja ha mycket boll och ha som mål att det är min insats som kommer att bli avgörande. Absolut inte tänka att ”de andra i laget fixar detta”. Gå in på plan med den mentala inställningen ”vi ska vinna matchen” och inte ”vi ska inte förlora matchen”. Den lilla tanke differensen kan i en sådan här match fälla avgörande.

Nu talar det mesta för att Nykvarn grejar detta. Laget har presterat bra den sista tiden och bör ha ett bra självförtroende. Man spelar matchen på hemmaplan. Linköping har däremot inte varit att känna igen på slutet. Visserligen vann man i omgång 17 mot Lillån men innan dess hade man 5 raka förluster. Alla dessa förluster sätter sig i huvudet på tjejerna, garanterat.

Så frågan är istället, tror jag, om det blir direktplats till allsvenskan eller om Nykvarn måste kvala sig till den. Allt hänger inte bara på den här matchen utan också hur det går mellan Lockerud och Köping. Vinner Köping så blir det att kvala, oavgjort eller förlust för Köping bör innebära direktplats. Om det nu går som jag tror mellan Nykvarn och Linköping.

Nykvarn mörkar fortfarande sin laguppställning, knappt fem timmar kvar till start och inget presenterat. Är det inte böter för det?

Herrarna i Nykvarn öste in mål mot Standard igår kväll, vinst med 14-1. Det innebär att man sätter press på Katrineholm. Nu har man för stunden t.o.m den bästa målskillnaden. Katrineholm möter imorgon söndag Trosa Edanö IBK och det ska förstås bli en vinst. Men att vinna på beställning är inte alltid helt lätt.

Telge damer spelar borta mot Arboga och har revansch att kräva efter förlusten i SD i Västergårds Arena. Jag såg att man tydligen har tillgång till Jennifer Lindholm även i denna match och då Carro Rosenberg verkar vara borta så är det väl ett gyllene tillfälle att spela in Jennifer på en backplats. Telge saknar även Johanna Larsson och Lotta Ekstrand så lite tunt ser det ut. Inte en optimal uppladdning inför kvalet kan man tycka.

Det är också full omgång i södra serien så besked om vilket lag, Kalmarsund eller Warberg, som Telge får möta i första kvalomgången blir alltså klart i dag.

Telges herrar spelar hemma mot Farsta imorgon, en match som egentligen är ganska betydelselös då båda lagen är mittenlag har säkrat kontrakt och inte kan nå slutspel. Men det är klart att vinner Telge så är man förbi Farsta på bättre målskillnad, alltid något att spela för.

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *