Kval i massor i helgen!

Ja vad säger man?

Köra ända in i kaklet, matchen är inte färdigspelad förrän slutsignalen går, det finns massor med sätt att beskriva hur viktigt det är att hålla fokus hela matchen. Alla vet hur viktigt det är, men ändå händer det som egentligen inte får hända. Nykvarn avslutar matchen 19.55 in i sista perioden och det är givetvis inte ok.

Hur det ödesdigra 6-6 målet gick till har jag inte riktigt koll på. Fokus hade jag på bänken där alla hade börjat jubla, publiken jubla och jag undrar om inte Love också tappat lite fokus för jag hann se att bollen rullade in. Alltså såg det inte otagbart ut.

Det var mycket som inte gick Nykvarns väg denna dag. Köping hade en väldigt tuff fight mot Lockerud nere i Mariestad. Underläge med 3-5 när det var drygt 7 minuter kvar av matchen. I det läget hade Nykvarn en ledning med 6-4 och såg ut att gå mot en vinst, vilket skulle innebära att man var klara för allsvenskan. Men Köping vände till 5-5 innan perioden var slut och Linköping vände också till ett oavgjort resultat (6-6) så plötsligt var allt som innan matcherna börjat. När Köping sen gör 6-5 i SD så hjälpte det inte att även Nykvarn vann i SD, 39 sekunder var det kvar nere i Mariestad så sekunderna var verkligen inte på Nykvarns sida denna dag.

Jag var och såg matchen i Björkestahallen och även om det var ett dramatiskt slut så var det egentligen inte så orättvist. Linköping fick ett klart mål bortdömt, konstig bortdömning av en straff samt att Linköping hade 5 träffar i målramen gör i mitt tycke att kvitteringen var rättvis.

De två sista målen för Linköping gjordes av deras för dagen bästa spelare, Emma Söderström. Dagen därpå såg jag på TV hur hon i SSL-matchen mellan Linköpings IBK och Uppsala stänkte in en kvittering till 3-3, lite konstigt känns det men samtidigt vet jag att hon inte fått särskilt mycket speltid i SSL-laget.

Men som sagt hade Nykvarn spelat innebandy i 3X20 minuter så hade de varit i allsvenskan.

Nu väntar ett osäkert kval för damerna och även om jag tror det går vägen så krävs det att man ger 100% även i de matcherna. Nykvarn kommer förstås till kvalmatchen med tunga minnen om den missade allsvenska platsen samtidigt som Lerum jublade och firade efter att de fixat en kvalplats i hård konkurrens med Surte. Det gäller verkligen att Nykvarn hittar motivation och glädje inför dessa kvalmatcher. Man är förstås det bättre laget.

Nu räcker det inte med att betvinga Lerum utan man måste också vinna i nästa kvalomgång där man möter vinnaren i matchen mellan Per-Ols och Karlstads IBF Ungdom. Två lag som också är väldigt glada att de får kvala.

Om det är med tunga huvuden Nykvarn går till sitt kval så måste Trosa Edanö och Telges damer ha en helt annan känsla. Klara för kval ganska länge och i och med det bär tjejerna på en längtan att äntligen få spela ett kval.

Trosa Edanö möter i sin första kvalrunda Klintehamn från Gotland. Det brukar vara så att lagen från fastlandet slår Ön:s lag ganska klart. Klintehamn kvalade även förra säsongen och förlorade då mot Lillån, som sedan inte lyckades så vidare bra i ettan. Så Klintehamn visar inte direkt något styrkebesked. Gotlandsserien består av bara tre lag och de var också rejält efter Endre U som valt att inte kvala. Så visst går det vägen för Trosa i första omgången, men den andra kan bli tuffare då laget antagligen får möta Åkersberga som vann Stockholmstvåan.

Telge åker till Öland för att möta Kalmarsund i omgång 1 av sitt kval för en SSL plats. Kalmarsund som efter att två säsonger i rad hamnat på tredje plats i serien äntligen får kvala. Jag antar att det kommer att innebära ett hett och taggat lag som tar emot Telge på lördag. Jag vet inte hur sjukdomsläget i Telge är för närvarande, det har varit lite si och så med det, men jag tror att det är fullt manskap som gäller för att man ska kunna hota Kalmarsund. Lagen har tagit lika många poäng i sina respektive serier men Telge är lite målgladare då man gjort 20 mål mer. Försvarsmässigt så har Kalmarsund släppt in 8 mål mindre.

Jag har hört från en del håll att södra serien ska vara starkare än den västra, men i ett kval så har det ingen som helst betydelse. Där gäller det att vara bäst när det gäller. Fördelen av att ha två hemmamatcher om man skulle förlora det första tror jag gör att Telge har stora chanser att få spela play-off 2 också.

Att vinna på beställning är svårt, det visar matchen mellan Trosa Edanö IBK och Katrineholm, bortalaget kom undan med andan i halsen genom att vinna med uddamålet. Man behåller därmed sitt 3 poängsförsprång till Nykvarn inför sista omgången, men nu har Nykvarn plötsligt 2 plusmål upp. Katrineholm ligger i vinnarspåret med sin ledning och hemmamatch mot Kolpenäs i sista omgången. Kolpenäs är ett lurigt lag som varvar bra med dåliga matcher. De snodde två poäng från Nykvarn så om inte Katrineholm kan hålla nerverna i styr så kan det sluta illa för hemmalaget. Jag tippar att det kommer mycket folk som stöttar Katrineholm så visst går det vägen.

Nykvarn åker till Frejahallen för ett hett derby mot Gnesta. Nykvarn vann ”bara” med uddamålet (4-3) hemma i Björkestahallen så det blir tufft för Nykvarn i trånga Frejahallen. Jag tror att Gnesta vinner så även om Katrineholm skulle ”råka” förlora så står de som seriesegrare.

Men osvuret är bäst!

Jag såg att Salem flyttat sin kvalmatch mot Thorengruppen till Västergårds Arena, så även om nu Telges damer kvalar på bortaplan så blir det kvalspel i Arenan. Det finns en hel del spelare i Salem som på ett eller annat vis har anknytning till Södermanland.

 

Publicerat av

Profilbild

En kommentar till “Kval i massor i helgen!”

  1. Nu får du uppdatera om kvalen som varit i helgen. Vilka har du sett med egna ögon? Dina åsikter? Vad tror du om kommande kvalmatcher efter föregående helgs resultat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *