Härlig kvalhelg för våra damlag!

Det var en bra helg för våra kvalande damlag.

Telge lyckades klara av den svåra borta matchen mot Kalmarsund, men det satt hårt åt. Det blev tillslut en seger med 4-3 där Kalmarsund hade kvitteringsbollen inne, dock var det efter slutsignalen ljöd. Ny match nu på lördag i Västergårds Arena och skulle det inte gå vägen då så finns det en ny chans på söndagen.

Jag tror att det går vägen redan på lördagen och att man sen kan ladda inför kvalomgång två. Det som är lite oroande är att laget i de senaste matcherna tappat i tredje perioden. De har inte gjort några mål men släppt in nio på de tre senaste matcherna, 0-2 mot Arboga, 0-5 mot Nykvarn och nu 0-2 mot Kalmarsund. Det är en trend man måste komma tillrätta med. Man kan hoppas på att det är en tillfällighet för inte ska man väl vara så fysiskt otränade att man inte orkar spela i tre perioder?

Nykvarn kunde besegra Lerum på bortaplan med 5-3 och jag ser inget som inte säger att det blir vinst även på söndag. Jag tror absolut att man är ett bättre lag och har laget bara rätt inställning så ska söndagens match inte vara några problem. Bara sen att ladda för nästa omgång där Per Ols just nu ligger i vinnarspåret.

Trosa Edanö vann som väntat mot Klintehamn och resan till Gotland bör också bli en segerresa. Trosa vann med 6-2 och min spontana reflektion var ”blev den inte större”? Men att Klintehamn ska kunna vända på steken och vinna med 5 mål ser jag som helt osannolikt. I nästa kvalomgång är Åkersberga det lag som ligger i vinnarspåret. Det lär bli en tuffare uppgift.

Vill också passa på att gratulera Katrineholm till seriesegern i H2. Väntad vinst mot Kolpenäs samtidigt som Nykvarn spelade 7-7 mot Gnesta. Som vanligt en strålande publiksiffra i Duveholmshallen som besöktes av hela 635 personer. Det är kul att innebandyn i Södermanland sprids på flera orter. Nu stundar kval mot Wisby City SK som får platsen som tvåa på grund av att segraren i Gotlandserien inte kvalar. Serien består bara av fyra lag så jag tror inte den håller så hög klass. Nej, vi får såklart räkna med att Katrineholm tar steget upp i division 1.

 

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *