Warberg sa ja och serierna därmed spikade.

Det blev som väntat, Warberg tackade ja till den erbjudna SSL platsen. Varför skulle de inte göra det, då Warberg var väldigt nära att gå upp genom att kvala. Jag tycker då det var märkligare att Hammarby tackade nej, då de var dem som fick erbjudandet först. Mycket nära att gå upp på egen hand men laget förlorade det avgörande kvalet mot Tyresö/Trollbäcken.

En månad senare blir man alltså erbjuden i plats i SSL men då vill man inte ha den, hur hade klubben reagerat om man slagit T/T? Hade man tackat nej då också och i så fall varför ställer man upp i kvalet? Det sägs att det var ett enigt beslut mellan styrelse och tjejerna i laget men jag har hört annat. Tjejerna ville väldigt gärna spela i SSL.

Nu är det alltså klart med uppflyttningar och därför är också allsvenska serierna spikade. I västra serien 8 lagsgrupp som även ska matcha mot lagen i södra serien hamnade Nykvarn och Trosa/Edanö. Telge i sin tur hamnade i östra och därmed en del resor då laget också ska möta lag från norra serien.

Jag ska försöka återkomma med en analys om hur jag ser på det hela.

Lagen i distriktet börjar så smått presentera sina tänkta trupper. Men var är nyförvärven som kan höja nivån på lagen. Om man ser på damerna så är det bara Telge som hittills presenterat ett nyförvärv ”utifrån”, och det är Clara från Nykvarn. En tjej som är så pass duktig att hon kommer att bli en bra förstärkning för laget. Men Nykvarn och Trosa/Edanö? Samtliga som signat för klubbarna är tjejer som var med i lagen förra säsongen. Där Nykvarn fick kvala för att nå allsvenskan och Trosa Edanö halkade in på ett bananskal, alltså två lag som hade det svårt redan förra säsongen och om det inte kan få in kompetenshöjare kan det bli en jobbig säsong 2016/2017 för lagen.

 

Publicerat av

Profilbild

2 reaktioner till “Warberg sa ja och serierna därmed spikade.”

 1. Vet inte vad som är jobbigast.
  Att ha samma spelare som förra säsongen och nya tränare .
  Eller värvat en ny spelare och sparkat sin tränare utan att fixa någon ny.
  Kanske är det dags för dig att släppa stafettpinnen och lämna över bloggen till någon som har mer tid och ork att uppdatera bloggen kanske hittar man en skribent som inte är enögd 😉

  1. Hej Peter!
   Jag vet inte heller vad som är jobbigast. Men att vara utan tränare som Telge är just nu är självklart inte alls bra.
   Gillar du inte vad jag skriver så har jag ett enkelt förslag till dig. Sluta läs!
   Och du jag har aldrig påstått att jag är neutral. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *