vad är egentligen ”Silly season”?

 

För mig är Silly season en värvning/övergång där man tänker ”Opps!” då man får information om den, inte när spelare förlänger sina kontrakt med klubbarna. Det mesta just nu på klubbarnas hemsidor, de som är aktiva och uppdaterar, handlar om spelare som förlänger sina kontrakt. Självklart är det viktigt att man får behålla spelare men jag vill också se att man presentera nyförvärv som höjer nivån på trupperna.

Oscar Janthes övergång från Salem till Onyx tycker jag är en riktig silly season värvning. Alla trodde väl att Oscar var klar för en fortsättning i Salem då han plötsligt presenteras som ett hett nyförvärv för Onyx. Han är en spelare som givetvis kommer att höja nivån på Onyx trupp. Onyx har förutom ett bra lag även de ekonomiska resurserna för att göra en sådan här värvning, för jag antar det inte är helt gratis att få Oscar att spela för klubben. Laget hade över 600 åskådare i snitt på sina hemmamatcher i division 1 och snittade nästan 1500 på sina tre kvalmatcher till allsvenskan, det ger förstås ekonomisk styrka.

Trosa Edanös damer har också presenterat sitt första nyförvärv i Julia Sköld som kommer från Onyx. Hon gjorde 17 poäng på 15 matcher för Onyx förra säsongen och hon var även med i det framgångsrika distriktslag som 2015 tog silver i SM. Alltså en duktig division 2 spelare som nu ska ta steget upp i allsvenskan och utvecklas ytterligare, en bra värvning av Trosa Edanö. På herrsidan så presenteras kontraktsförlängare.

Nykvarn har hittills bara presenterat spelare som förlänger sina kontrakt och där väntar jag på att få ”Oppsa”. Man har till skillnad från Telge förstärkt upp sin ledarstab på damsidan och det är bra då spelare vet vad som väntar dem på den biten. På herrsidan är det tyst för ögonblicket men där har ”Sebbe” en uppsjö av duktiga spelare att välja på från de båda lagen. Det ska bli intressant att se hur många av ungdomarna som krigar sig till en plats i ”A-laget” om man nu får kalla det lag som man ska satsa extra på för det. Tre som bör ligga bra till är killarna som blev uttagna till ett regionalt talang och landslagsläger för kommande U-19 spelare, det är målvakten William Wanhainen och tvillingarna Lucas och Kevin Rigogiannis.

Det ryktas även om att målvakten Niklas Larsson är på väg tillbaka efter sina år i allsvenska Salem.

Telges damer är det lag som gjort klart med två kompetenshöjare. Först blev det klart att Clara Ekenstam byter Nykvarn mot Telge. Jag hoppas det är ett initiativ som hon står bakom helt själv då jag inte direkt gillar om Trosa Edanö – Nykvarn – Telge aktivt värvar från varandra. Hon kommer i alla fall bli en viktig kugge i Telge. Snäppet bättre rankar jag nyförvärv nummer två, Therese Gustafsson som kommer från SSL laget Huddinge. 26 poäng i SSL och därmed bäste poänggörare i Huddinge vittnar om ett nyförvärv som verkligen höjer nivån på anfallet i Telge.

Akut börjar det bli med att presentera en ny tränare för damlaget, jag tror att många tjejer går och väntar på det innan de förlänger sina kontrakt. Jag vet inte hur svårt det är att hitta dugliga tränare men något måste hända snart. Jag vet att man hade långtgående diskussioner med blivande U-19 förbundskapten Camilla Granelid men tyvärr, tyvärr rann det ut i sanden. Jag antar att SIBF:s erbjudande om förbundskaptensrollen lockade mycket mera, vilket är helt förståeligt.

Skulle inte Johanna Ottosson var ett väldigt bra alternativ? Men jag antar att hennes ”Nykvarnshjärta” gör denna lösning helt omöjlig.

Herrsidan tiger still än så länge.

En silly season förlorare verkar Nyfors herrlag att vara. Spelare flyttar till Strängnäs, Torshälla, Köping med flera. Ett lag som förra säsongen spelade i division 1 verkar nu ha svårigheter att få ihop ett slagkraftigt lag till denna säsong.

Katrineholm som har ett nyblivet division 1 status verkar som det ser ut nu att lita på de spelare som spelade upp laget i ettan, tror inte det räcker tyvärr.

Gnesta i tvåan är ett lag som jag tror kommer att bli bra denna säsong. Två nyförvärv presenterade, Jesper Ericsson från Trosa och unge målvakten Joel Nordenberg från Salem, och det känns som om det finns ett go i Gnesta som är spännande. Bara en ny hall saknas, det skulle vara ”grädden på moset”.

Passar också på att gratta Natta Engström och Felicia Forsmark till VM guldet, väldigt stort!

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *