Det börjar brännas i tränarfrågan för Telges damer.

Ganska lugnt på silly season. Telges herrar är det tyst om än så länge. Vet att Peter fortsätter som tränare men om Cim ska vara kvar som assisterande känns oklart. Hoppas att Matte Weilow som kom in som en frisk fläkt alldeles i slutet av serien får en roll i laget. Matte kan inte bara innebandy utan är också en verklig stämnings höjare som kan få ett helt lag på gott humör.

Det har varit några ”utifrån” och tränat så vi får se vad som det blir av det.

Lite oroligt är det att damerna inte lyckats knyta en tränare till laget. Det är hög tid för det då det känns som man hamnat i ett ”Moment 22” läge. Richard Gårdman är tydligen den i klubben som jagar en ersättare till sig själv utan att ännu fått något napp. Många är tillfrågade men vad jag erfar så söker man en tränare som kan förvalta lagets 2-2-1 system, vilket verkar vara ett krav som framförts vid kontakterna. Vet inte riktigt hur mycket sanning som ligger bakom detta rykte men är det sant så förstår jag att det kan vara svårt att hitta rätt person. Känns ju mer som man söker en systemadministratör och inte en tränare i så fall.

Linda Amsköld som var och tränade med laget och som låg nära en övergång verkar ha tackat nej mest därför att det saknades ett namn på den som ska leda laget i allsvenskan. Så det är hög tid att man får tag i en tränare som ska arbeta tillsammans med Jonny som jag tror ska vara kvar.

I Nykvarn har det inte hänt särskilt mycket varken på herrsidan eller damsidan. Herrarna går för avancemang till ettan men verkar få en hård match från FBC Nyköping om det. Ett lag som jag trodde var ganska nöjda med ett avancemang från trean till tvåan men så verkar inte vara fallet. Två fina nyförvärv med SSL rutin har de fått. Först blev Linus Näsman som har ett förflutet bland annat i Tyresö/Trollbäcken klar och nu presenterar klubben en gammal elev till mig som också varit uppe i högsta ligan och spelat. Martin Bengtsson kommer till Nyköpingslaget från Balrog men spelade innan det i Sirius. Två bra spelare som kommer att höja laget ytterligare.

Valdermar Ahlroth får sällskap av broder Karl-Johan i Växjö. Intressant att se hur lång tid det tar för honom att växa in i SSL kostymen.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *