Lugnt på spelarfronten.

Hur gör Tommy Cannerbo nu när halva delen av firman väljer att spela vidare i Strängnäs? Deras kedjekamrat Oscar Fondelius har också valt att lämna Nykvarn. Linus går till Strängnäs och Oscar till Onyx. Även Lucas Lindgren väljer att lämna Nykvarn för att satsa allsvenskt i Strängnäs.

Det verkar vara de två allsvenska klubbarna i Södermanland som är de som hittills jobbat mest aktivt för att stärka sina trupper. Strängnäs som hade en relativt tunn trupp förra säsongen har verkligen lyckats stärka upp och bredda sin trupp.

För våra två division 1 lag är det än så länge tyst på hemsidorna. Det blev alltså så att Nyfors efter sitt stora spelar tapp nu under silly season valt att dra sig ur divisionen ett. Kvar blev alltså då Katrineholm och Telge. Katrineholm ligger lite avsides till i den Sörmländska innebandygeografin, så man får nog förlita sig på det material som spelade upp laget i ettan och hoppas på en eller annan Flens kille. Flen ligger på ett behagligt avstånd.

Jag träffade Peter under Scaniamilen och då fick jag uppfattningen att en hel del var på gång i Telge. Både spelare in och spelare ut, vilket skulle börja presenteras på hemsidan inom den närmaste tiden.

I division två så tappar alltså Nykvarn en del spelare men ”Sebbe” har ett brett material att arbeta med så det är ingen kris.

I Gnesta verkar innebandyn verkligen vara på fram marsch. Klubben startar upp ett U-lag som komplement till A-laget. ”Lelle” Johansson som redan är involverad som spelare och sportchef i klubben har åtagit sig tränarrollen för laget. Nu fattas det väl bara en ny hall?

För Trosa Edanös herrar handlar det mest om att spelare förlänger sina kontrakt med klubben. Inga större sensationer på gång ännu.

På damsidan så väntar nog många av Telges tjejer på att en ny tränare som tillsammans med Jonny ska leda laget kommande säsong blir klar. Jag vet att det jobbas febrilt men som sagt det verkar gå trögt. Egentligen vet jag inte varför tjejerna väntar, jag har svårt att se så många alternativ.

Nykvarn har inte presenterat något nyförvärv utan det är ”bara” förlängningar av kontrakt som varit aktuellt på hemsidan.

Trosas tjejer här däremot fått några nytillskott. Men än så länge är det tjejer från Onyx och Gnesta som kommer in i truppen, alltså duktiga division 2 spelare. Men både Anna Duseng och Fia Ström har prövat på division 1 spel tidigare så det är möjligt att de kan höja kompetensen i truppen.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *