Fem års kontrakt, till vilken nytta?

Är det någon nytta med att skriva 5-års kontrakt eller är det bara ett spel för galleriet? Ett antal killar i Nykvarn har skrivit på kontrakt som sträcker sig över fem år, hur vettigt är det? För mig känns det bara som att det är en symbolisk gest om att klubben vill satsa framåt. För ingen kan väl veta hur det ser ut om 3-4 år varken för spelaren, tränaren eller klubben. Jag tror att de flesta av killarna har 2 år kvar på sin gymnasieutbildning så ett 2-års kontrakt hade varit logiskt.

Fördelen för klubben med att skriva ett långt kontrakt, förutom det symboliska värdet, är väl att man kan få ersättning för spelaren om han vill lämna klubben. Det har kommit in mer och mer pengar i innebandyn och de spelare som skrivit kontrakt med Nykvarn är väldigt duktiga och de kommer säkerligen att vara väldigt attraktiva på innebandymarkanden om några år.

Ny i Nykvarn är Jonte Edelsvärd som återkommer efter ett år i Salem. Kul att ”Nykvarnskillar” börjar hitta hem igen, vad det nu kan bero på.

Telge jagar fortfarande tränare och oron i spelarleden sprider sig. Inte många tjejer som kritat på nya kontrakt däremot några som nu börjar lämna skutan.

Att Minni Callin som hela sin innebandykarriär varit Telge trogen lämnade för en flytt till Umeå var inte direkt oväntat. Pojkvännen Daniel Hernandez fick ett SSL kontrakt med nykomlingen Team Thorengruppen så nu blir det att hitta en lämplig klubb för henne. Det ska väl inte vara så svårt då det vimlar av klubbar i innebandystaden Umeå. Team Thorengruppens damlag ska väl spela i allsvenskan om jag inte missminner mig.

Tungt tapp för Telge är det förstås att Natta Engström valt att satsa på SSL spel i KAIS Mora. Ett i mitt tycke ganska vågat beslut då KAIS inte är känt att gå runt på mycket folk. Men det kanske är rätt år att göra det då det verkar som 4 backar lämnar laget varav några varit säkra på en plats. Men en så duktig back som Amanda Ahola, som kom från Huddinge inför förra säsongen, fick inte mycket speltid och det är väl en av anledningarna att hon valt att lämna klubben. Men jag hoppas verkligen att hon kan slå sig in i laget för att hamna på bänken när man är i hennes ålder är inte särskilt utvecklande.

Två tunga tapp denna vecka för Telge!

Inga större sensationer annars i klubbarna vad jag vet.

Publicerat av

Profilbild

3 reaktioner till “Fem års kontrakt, till vilken nytta?”

 1. Hej Göte,

  Förstår inte riktigt hur du tänker när du skriver fem års kontrakt, till vilken nytta som rubrik och sedan skriver du i texten ”för ingen kan väl veta hur det ser ut om 3-4 år varken för spelaren, tränaren eller klubben”. Det är väl just därför man skriver längre kontrakt för att veta hur det ser ut om 3-4 år eller tycker du det är smartare att jobba med en säsong i taget och spelarna går till den förening som ligger bäst till just den säsongen. Jag tycker det är bättre om man jobbar med en långsiktig målsättning för både förening och spelare för då vet alla vad som gäller och inge behöver oroa sig. Sedan skall man självklart ta nästa steg när man är redo och då kanske klubben är det också.

  1. Hej ”Sebbe”!

   Jag förstår dina tankar. 🙂 Men……

   Om syftet med fem års kontrakten är att tokvägra spelare att lämna klubben innan kontraktstiden gått ut så har kontrakten förstås ett värde. Om man däremot är villig att släppa spelare innan, för att de till exempel byter ort för studier, så är det som jag ser det bara symboliskt. Min tanke med att ”man inte vet vad som händer om 3-4 år” är just det att det är väldigt svårt att sia om framtiden för så unga spelare.

   Med ditt resonemang förmodar jag att teamet runt laget också skrivit på 5-års kontrakt för att på så sätt visa för spelarna kontinuitet även där.

   Det är däremot väldigt bra om klubben har en uttalad vision och målbild för de närmaste fem åren. Att bygga en organisation och skaffa ekonomiska muskler för att kunna genomföra den är viktigare än att skriva långa kontrakt.

   ”Kontrakt är till för att brytas” som ”Dala” sa. 🙂

 2. Tycker hela det här inlägget är onödigt.
  Det är ju självklart vad detta handlar om; Nykvarn vill visa seriositet och långsiktighet. Rent PR mässigt är det såklart smart. Spelarna kommer självklart att kunna lämna tidigare och då får nya klubben betala. Rent ekonomiskt är det också såklart smart av NIF. Spelarna och föräldrarna vet givetvis om detta och det är ett sätt för dom att ställa upp för klubben för alla dessa unga år.
  För spelarna i sig är det ju självklart ett superbt läge då omgivningen nu ser hur otroligt viktiga och bra innebandyspelare dom är.
  Nu visste ju du allt detta, men måste skapa debatter som dessa i din blogg, men lite halvtaskig negation tycker jag allt 😉
  Bra och smart jobbat Nykvarn och lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *