Nya grepp av ”Sebbe”!

Om jag dissade Nykvarns påfund med 5-års kontrakt så måste jag verkligen assa ”Sebbes” nya grepp som är ett samarbete med Kronstrands Innebandyakademi. Jag tror att konstellationen kan bli något nytt och spännande inom innebandyn. Det gäller bara att hitta rätt i samarbetet. Eftersom jag tror att Sebastian kommer att satsa väldigt mycket på de unga i Nykvarn, som han varit med och tränat upp till de duktiga spelare de är idag, så passar samarbetet bra. Kanske lite tveksam till att de äldre som inte varit med på tåget ”innebandyakademin” köper konceptet lika bra.

Men som sagt jag tror det blir ett lyft för Nykvarn.

Jag måste förstås erkänna att jag varit lite tveksam till Innebandyakademin som institution. Ett företag som brinner för innebandy visserligen men som alla företag så finns det givetvis ett vinstintresse. Eftersom jag under alla år akademin funnits varit väldigt involverad med ungdomar så har jag hört både ris och rosor om dessa läger. Men jag tror att de gör väldigt mycket mer nytta än skada.

Nog om detta, nu blir det väl kommentarer att jag är negativ till detta också, men så är inte fallet.

Johanna Ottosson fortsätter som ass tränare i Nykvarn vilket är jättebra för klubben. Jag hade hellre sett att hon vågat sig på en utmaning som att jobba med Telges damer men så blev det inte. Vet ju inte om hon varit på tapeten men om inte så var det ”tjänstefel” av Telge.

Så vad händer på tränarfronten i Telge eller rättare sagt vad händer inte?

Månaden maj är slut och ingenting nytt. Jonny kan förstås tillsammans med fys-teamet köra på med försäsong men vi är många som väntar på en lösning.

Eftersom Telge finns i mitt hjärta och jag villigt erkänner att det, blir det ibland därför svårt att inte avslöja det i min blogg, men det finns det inget som säger att min blogg ska vara en spegling av annat än mina åsikter och känslor.

Så jag har faktiskt tagit kontakt med Tor Bratland och föreslagit några som jag tycker bra alternativ till tränare. Vad det mynnar ut i vet jag inte, men ett förslag skulle vara guld om det accepterades av personen i fråga.

Trosa Edanö väljer att ”skrota” sitt andra lag i herrtvåan och det tycker jag var ett vettigt beslut. Väldigt mycket energi går åt att hålla två lag på så hög nivå. Nu kan man dessutom verkligen satsa på ett lag i serien och det spetsar till serien ytterligare.

Nu finns det som jag ser det fyra lag som har verkliga ambitioner att göra en bra säsong i serien. Nykvarn, FBC Nyköping, Gnesta och Trosa Edanö. Sen finns det möjlighet Torshälla nu när Nyfors tackat nej till fortsatt spel i ettan blir starkare.

Fortsättning följer.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *