Nya tränare?

Nya tränare för Nykvarns damer ska presenteras i veckan skriver de på hemsidan. Enligt vad bloggen erfar så är det Christer Eriksson och Patrik Carlsson som blir duon som ska leda damerna mot allsvenskan. Christer är en välkänd profil inom innebandyn i Södermanland och har senast tillsammans med sin tvillingbror Björn tränat Telges herrjuniorer. Vet inte på direkten om han har någon erfarenhet av damlag. Patrik var väl med i svängen samtidigt som Dennis Ericsson på damsidan förra säsongen. Patrik bor i Nacka och jag tror han varit inblandad ibland annat T/T på herrsidan som ass tränare. Vet tyvärr inte så mycket mer om honom.

Jag har i bloggar funderat på hur det står till med damtrupperna i området och ännu har jag inte riktigt fått någon kläm på Trosa Edanö. När det gäller Telge så har föreningen presenterat ytterligare ett nyförvärv i RIG spelaren Elvira Ekelund. Då hon gått på RIG (RiksInnebandyGymnasiet) så bör hon vara skolad på taktiskt och tekniskt. En spelare som breddar truppen. Men jag vill ha mer!

Nykvarns damer eller kanske man ska säga juniorer med inslag av damer var i Falun och spelade Axa cup i helgen som var. Jag vet inte direkt om motståndet var något att hurra för men Nykvarns tjejer visade klass och vann gruppspelet med idel segrar. I ”finalen” mellan ettan och tvåan (Vendelsö) i gruppspelet blev det sen en förlust med 2-0.

Jag såg i laguppställningen att 14 av tjejerna som var med i Falun är födda på 2000-talet, så det kommer tydligen bli ett ungt lag som ställer upp i Sörmlands division 1.

Apropå den serien så såg jag att Strängnäs tydligen har för avsikt att starta upp ett damlag. Verkligen kul om de lyckas med det, då blir det en serie med 10 lag.

Att inte Eskilstuna/Torshälla lyckas med att få ihop ett lag är ett väldigt misslyckande för Södermanlands största kommun. Jag tycker att en kommun med över 100 tusen invånare borde kunna starta upp ett lag. Visserligen är fotbollen och handbollen stora sporter där men ändå. Förhoppningarna går väl till Torshälla som har ett lag anmält i juniorserien.

Hur går det med satsningen för Nykvarn på herrsidan? Tommy Cannerbo beslutade sig för att spela kvar i Telge och vad bloggen har hört så tränar Janthe med Salem. Att lämna Onyx var möjligen ett spel för galleriet då han hade i klausulen att en övergång till Nykvarn igen skulle ske billigt. Det hade säkerligen blivit mycket dyrare om han gått direkt till Salem. Möjligen bara rykten men man kan ju undra.

Telge verkar förlora Fredrik Holm till Onyx enligt vad bloggen erfar. Synd i så fall då Fredrik var väldigt nyttig och dessutom gjorde 29 poäng (16/13) på sina 19 matcher.

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *