Då börjas det.

Då var det väl dags att starta upp bloggen igen efter sommaruppehållet. Lagen går nu in i ett intensivt träningsmatchande ett tung (?) försäsongsträning. Nu ska man överföra allt löpande och lyftande till ett lagspel som sätter teknik, styrka och kondition i centrum.

Hemsidorna är generellt fortfarande under all kritik så det är inte lätt att följa med vad som händer, om det nu händer något, i klubbarna (laget).

Ett lysande undantag är Telges herrars hemsida som uppdateras på ett väldigt bra sätt.

Telges herrar har spelat en hel del träningsmatcher som har givet lite blandade resultat. Att man förlorar mot Tullinge och Djurgården är förstås ingen skräll men 4-4 mot Nyköping imponerar inte. Men det är ju en hel del förändringar i laget allt från spelare/tränare som försvunnit till nya spelare/tränare. Det har även blivit en förlust mot Torshälla som hastigt och lustigt tränas av Ronnie Lindahl. Ronnie fick rycka in då kontrakterade tränare inte visade sig i Eskilstuna och inte heller svarade på mail eller telefon. Väldigt underligt, vi talar faktiskt om lag i division 1 som administreras av SIBF.

Jag pratade igår lite med Dennis igår om vad han tyckte så långt i matchandet och han var riktigt nöjd. Bättre än förväntat vad kommentaren och det gällde både spelare och organisation.

Nu gäller det bara att sätta det spelsystem som han har tänkt sig och framför allt få med spelarna på det. Laget åker idag till Karlstad för att delta i turneringen ”Kallsta open”. Bra motstånd i gruppen där det blir hetluft redan ikväll då man ska möta Karlstad. Turneringar är bra när det gäller att sammansvetsa ett lag och nöta på spelsystem men jag tycker att skaderisken är väldigt stor. Det gäller att spelarna är vältränade och sköter kost och vila under turneringen.

Nykvarns herrar har vad jag vet börjat säsongen med spel mot Tumba som kördes över med 15-3. Vilket kan jämföras med Telges 6-5 vinst över Tumba och seriekollegan Gnestas 6-7 förlust mot dem. Ser väldigt bra ut för Nykvarn om det nu var samma lag man mötte.

Grattis till Lucas och Kevin Rigogiannis samt målvakten William Vanhainen som blivit uttagna till U-19 killarnas läger på Bosön. Så det finns talang i Nykvarn och det bådar gott inför starten av H2 Södermanland.

Men som sagt hemsidan Nykvarn, hemsidan.

Trosa/Edanö har vad jag vet matchat lite smått mot ett ”hopkok” av spelare från Telge, framför allt från H3 laget och JAS laget. Vinst blev det med 6-2 men det kanske inte säger så mycket. Kim Callin var tydligen med och spelade i Trosa, så om det var ett ”gästspel” eller något som kommer att bli permanent får väl visa sig.

Hur ser det då ut på damsidan?

Jag var och såg matchen mellan Telge och Sirius (f.d. Uppsala FBC) igår, det blev en väldigt klar vinst för Uppsalalaget med 8-2. Jag hade förväntat mig en tight match efter Telges tidigare resultat mot Linköping och Rönnby. Men icke sa Nicke, Sirius hade ett väldigt högre bolltempo och deras spelvändningar gjorde att Telges försvar gång på gång tappade markeringar. Väldigt mycket ”stirra på boll” istället för att ta markeringar.

Inte direkt kul för talangen Josefine Krogh att få startuppgiften i matchen. Många diagonalpassningar som resulterade i mål. Andra halvan av matchen fick sedan Jennifer Boyaci chansen att visa upp vilken talang hon är. Kul att se dessa två väldigt duktiga målvakterna i ett annars mediokert Telge.

Skador på både Erika och Caroline gjorde att dessa två fick chansen att känna på verklig hetluft. Jag tycker att de gjorde det väldigt bra och sam sagt Josefine hade behövt ett försvar under sina 30 minuter på plan. Södertäljes unika målvaktstradition på damsidan ser ut att fortsätta.

Vad finns under Telge på damsidan?

Nykvarn och Trosa Edanös damer lever i ett totalt mörker när det gäller deras hemsidor. Finns det lag, finns det tränare?

Om vi börjar med Nykvarn, så vet jag inte om tränarfrågan är löst. Patric Carlsson som fungerat som assisterande tränare hörde jag först rykten om att han skulle ta sig an laget, sen fick jag höra att han inte skulle göra det. Vad gäller?

Man har som jag tidigare skrivit om presenterat två syskonpar som klara för laget men sen?

Laget var vad jag vet anmält till ”Kallsta open” men har tydligen dragit sig ur. Varför vet jag inte men inte ger det så särskilt positiva vibbar. Näe det verkar vara ett lag i kris.

Samma ser tyvärr ut att gälla för Trosa Edanö, inte mycket att skriva om där heller.

Frågan är ju om man ska vara ärliga på sina hemsidor eller ”mörka”.

Lite svar kommer vi att få under DM då både Nykvarn och Trosa Edanö är anmälda.

Järnas hemsida är också väldigt dålig. Minni Callin har varit och tränat med laget och beslutar sig hon för att köra i Järna så är det givetvis en väldigt bra förstärkning.

Som jag ser det just nu så kan mycket väl Järna bli de som tillsammans med Katrineholm dominerar ettan i Södermanland.

Tillslut: Har man en hemsida så jobba med den eller lägg ner den!!

 

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *